Tam Sürüm Bilgini Göster : motosikletli genç, ortalığı karıştırdı
TR@DER
11-10-2006 11:11:47, 11:11
ESKİŞEHİR Göksu Kavşağı’nda dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, kasksız ve ehliyetsiz olduğu için kendisini gözaltına almak isteyen polislere bıçak çekip direnen motosikletli genç, ortalığı karıştırdı. Olay yerine gelen yardımcı ekiplerin de sayesinde, elindeki bıçağı alınarak etkisiz hale getirilen 24 yaşındaki M.M. karga tulumba kelepçelenerek gözaltına alındı.
Köprübaşı’nda Göksu kavşağında dün öğle saatlerinde kasksız ve ehliyetsiz olduğu için kendisini gözaltına almak isteyen polislere bıçak çeken motosiklet sürücüsü, olay yerine yardımcı ekiplerin gelmesiyle zor kullanılarak gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Cengiz Topel Caddesi Göksu Kavşağı'nda trafik ekibi, 26 ST 988 plakalı motosikleti kullanan M.M.'yi (24) durdurdu. Kasksız olan gencin üzerinden ehliyet, ruhsat ve nüfus cüzdanı çıkmadığı için trafik polisleri, bahse konu yere asayiş ekibi istedi. Karakola götürülecek olmasına sinirlenen motosiklet sürücüsü, yanındaki bıçağı çekerek polisleri tehdit etmeye başladı. Bu arada, olay yerine takviye polis ekipleri geldi. M.M., bir süre sonra yanına yaklaşan polislerin üzerine atlamasıyla etkisiz hale getirildi. Yere yatırılan gencin elindeki bıçağa el konuldu. Gözaltına alınıp ekip otosuna bindirilen M.M. hakkında, "polise mukavemet, bıçakla tehdit" suçlarından işlem başlatıldığı bildirildi.
Nihat
11-10-2006 11:17:33, 11:17
Ehliyet yok, ruhsat yok, nüfus cüzdanı yok, kask yok... eee?
Bu haberleri yazan gazeteler başlıkta motosikleti neden vurgularlar ki?.. Herif zaten başlı başına bir sorun... altındaki motosiklet olsa ne, kaykay olsa ne? Farkına bile varmadan motorcular hedef gösteriliyor. Bilinçaltı denen bir şey var.
Bukalemoon
11-10-2006 11:25:22, 11:25
annem hala alışamadı... motorcu arkadaşlarla buluşmaya gidiyorum dediğimde kadının yüreği ağzına geliyo...
toplumda büyük bi önyargı var motor ve motorcular için :)
uzman
11-10-2006 11:31:32, 11:31
motorcu değilmisiniz hepiniz serserısınız?
imajını söküp atamadıktan sonra gerısı hıkaye bence
SANLI
11-10-2006 11:40:21, 11:40
oh ne ala yaa bırak ehliyeti ne kimlik var ne ruhsat var? + bi insan neden yanında bıçak taşır ? + bide polise kafa tut bıçak çek oh ne ala ama inanın arkadaşlar 2-3 güne serbest kalır kanunların değişmesi şart + uygulanması daha bi şart yalovada motofestte gittiğimizde trafik polisleri vardı 2 tane motorlu sohbet ediyorduk bi akşam biz yalovada kask takmasını öğretemedik diyordu yakınıyordu zaten ufak bir yer bir kaç kere uyardık denedik olmadı dedi bunun üstüne ne denir ? eğitim şart denir nokta
Thorgal
11-10-2006 12:02:13, 12:02
Yabancıların yaptığı araştırmalara göre Türkiyedeki 12-20 yaş arası genç erkeklerin %44'ü, kızların %38 i ne okula gidiyor nede çalışıyor. Bu oranlarla dünya birincisiyiz ve bizden sonra ikinci olan ülkeye 2 kat fark atıyoruz.
Hal böyle olunca üzerinde ehliyet, kimlik, ssk kartı, öğrenci - kütüphane kimliği vs. olmayan ama dışarı çıkarken bıçak, falcata vs. ihmal etmeyen bir gençlik ortaya çıkıyor.
Motorcular diil, Türkiyeyi bu hale getiren ve bütün bir nesli kaybedenler utansın...
Bukalemoon
11-10-2006 12:06:08, 12:06
konu dışı ama.. Thorgal ın mesajına cevaben yazıyorum... açıkçası o araştırmalara nedense hiç inanasım gelmiyor... zaten anket olayına oldum olası kıl olurum hiç mantığım almıyor... 100 kişiyi değerlendirip.. olayı genele vurmak yani..
üniversite zamanı icq popülerdi baya.. orda habire yabancılarla muhabbet ediyordum... hiç de öyle eğitim konusunda onlardan 2-3 kat gerideymişiz gibi hissetmedim.. yani kişisel olarak değil.. onların yaşam tarzı.. eğitime bakışları vs.. çok ilerde olduklarını sanmıyorum...
SANLI
11-10-2006 12:16:32, 12:16
Valla ben kütüphane kartı olmayana ödünç kitap vermiyorum :) gerisini bilmem :P
SuSpect
11-10-2006 12:36:16, 12:36
Vur öldür böylesini. Tam mafya yaw. sen kimsin ki*.
Thorgal
11-10-2006 12:38:46, 12:38
konu dışı ama.. Thorgal ın mesajına cevaben yazıyorum... açıkçası o araştırmalara nedense hiç inanasım gelmiyor... zaten anket olayına oldum olası kıl olurum hiç mantığım almıyor... 100 kişiyi değerlendirip.. olayı genele vurmak yani..
üniversite zamanı icq popülerdi baya.. orda habire yabancılarla muhabbet ediyordum... hiç de öyle eğitim konusunda onlardan 2-3 kat gerideymişiz gibi hissetmedim.. yani kişisel olarak değil.. onların yaşam tarzı.. eğitime bakışları vs.. çok ilerde olduklarını sanmıyorum...
Sanırım yanlış bir anlama var :
1- Bu bir anket diil, araştırmanın sonucu, genç nufusun çalışan ve okuyan nufusa oranı ve büyük oranda muhtarlık kayıtlarına göre yapılan bi araştırmanın sonucu..
2- Eğitim kalitemiz 2-3 kat geri diye bişi söylemedim (öyle olsa bile)...
3- Sokaklarda gördüğünüz vasıfsız gençler uzaylı diil...
Bukalemoon
11-10-2006 12:53:02, 12:53
1-.. bizim muhtara sorcam sana yabancılar gelip bilgi aldı mı diye :)
inanmıyorum yabancıların yaptıgı ne ankete ne araştırmaya...
2- ben de eğitim kalitesi demedim zaten... verdiğin yüzdeler konusunda 2-3 kat geride oldugumuza inanmiyorum demek istedim
3- dediğim gibi.. biz süperiz demiyorum.. yabancılarla yapılan kıyaslama olayı beni ifrit ediyor
Jasmine
11-10-2006 10:41:08, 22:41
Yabancıların yaptığı araştırmalara göre Türkiyedeki 12-20 yaş arası genç erkeklerin %44'ü, kızların %38 i ne okula gidiyor nede çalışıyor. Bu oranlarla dünya birincisiyiz ve bizden sonra ikinci olan ülkeye 2 kat fark atıyoruz.
Hal böyle olunca üzerinde ehliyet, kimlik, ssk kartı, öğrenci - kütüphane kimliği vs. olmayan ama dışarı çıkarken bıçak, falcata vs. ihmal etmeyen bir gençlik ortaya çıkıyor.
Motorcular diil, Türkiyeyi bu hale getiren ve bütün bir nesli kaybedenler utansın...
sana katılıyorum yabancıların yaptığı araştırmadan ziyade eğitim ve bilinçlendirmenin yetersiz olduğu acı bir gerçektir zaten . bunun sıkıntısını ben meslekte yıllardır bizzat yaşıyorum.ilkokulu dahi bitirmemiş olan ve yasaları umursamayan herşeyin alternatif çözümlerini arayanların sayısı hiçde az değil ilkokul mezunu bile olmayan kişiden öğrenim belgesi istiyorum verdiği cvp şu: tamam bir hafta sonra lise diploması getiririm.ehliyetsiz araç kullanmanın cezası nedir dediğimde bir çorba parası yanıtları geliyor.vekalet verelim sağlık muayeneme siz gidin hocam diyenlerden tututun da daha neler neler .bunların çözümü eğitim de ve yaşam koşullarında devletin yapacağı iyileştirmeler ve trafik cezalarında ağırlık ve caydırıcılıklardır bunların olmadığı toleransların çokça olduğu ülkemizde bu manzaralarla daha sıkça karşılaşılacakır.
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2010
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.