Tam Sürüm Bilgini Göster : ***kış süresince ertelendi***Her Cumartesi Sabah Namazı ve Kahvaltı
Yavuz
06-09-2006 8:13:26, 08:13
30/08/2006 da yapmış olduğumuz sabah namazı ve kahvaltı çok hoşumuza gitti arkadaşlar bunun devam etmesini diliyorum
ataper ID'n
06-09-2006 8:50:13, 08:50
abi o günkü uykusuzluğumu 3 gün atamadım. işe gidememem de cabası.
şunu öğle namazı yapsak olmazmı :)
Yavuz
06-09-2006 8:57:18, 08:57
early riders ın ne anlamı kaldı abi kargalar b...u yemiş olur o zamana kadar.:icon_wink:
SERDAR
06-09-2006 11:17:04, 11:17
Ben kahvaltı kısmına katılırım...
HALİL
06-09-2006 11:19:06, 11:19
Ben geçen kendimden kaynaklanan durumlardan dolayı gelemedim, ama bundan sonrakilere gelirim, özellikle cumartesi günleri bana uyar, güzel olur , bu tarz organizasyonu düşünen arkadaşlara teşekkürler, dileyen kahvaltıya gelir dileyen namaz kılar, benim dileğim arkadaşlarımla, dostlarımla bir arada daha fazla zaman geçirmek.
Ben kahvaltı kısmına katılırım...
yahu hep yemek hep yemek, 5 kilo et kazandın hala yemek:icon_wink:
ataper ID'n
06-09-2006 11:19:35, 11:19
walla yakın bir yer olursa namaz dahil, uzak olurs sadece kahvaltı kısmına gelirim.
Mili
06-09-2006 11:21:37, 11:21
Bence oldukça güzel ve manalı bir aktivite. Tabi Aydın abi gibi uykusuzluktan yorgun düşeceklerde olacaktır:) Cumartesi çalışmayanlar için oldukça iyi olur:) Güzel fikir tebrik ederim Yavuz bey amca:icon_abiggrin:
aydinolmez
06-09-2006 11:21:51, 11:21
Cumartesi sabahını bende onaylıyorum..İstanbul un tam gezilecek zamanı bence hem keyif alacağız hemde manevi duygularımızı pekişdireceğiz ben katılıyorum yavuz beni listeye ekleyebilirsin
HALİL
06-09-2006 11:22:21, 11:22
Yavuz bey amca:icon_abiggrin:
hahhahaha:icon_wink: :icon_wink:
Yavuz
06-09-2006 11:31:38, 11:31
mili sağolya çok iyisin ,küçüğüm
aydın abi sabahın köründe trafik olmaz biliyorsun mazeret yapma
serdar sende ayrı bir grupla kahvaltıya katılırsın
ataper ID'n
06-09-2006 11:32:05, 11:32
hahhahaha:icon_wink: :icon_wink:
gülmeeee çok ayıp
kızcaaz bir amca sevgisi ile yaklaşmış yavuza, olamazmı.
mesela bende yavuzu bir teyze sevgisiyle seviyorum :)
uzman
06-09-2006 11:38:18, 11:38
yavuzcum bana uyar kardeşim yer ve zaman söyle yeter.
Hakan
06-09-2006 11:45:59, 11:45
Al benden de o kadar . Her zaman her yerde ER. Hangi gün diyorsanız ben oradayım
Yavuz
06-09-2006 11:48:09, 11:48
1) sabah namazı: sülaymaniye cami de kılalım
2) kahvaltı:karaköy güllü oğlu poğoçalarımızı alırız ve dolmabahçe sahildeki çay bahçesinde kahvaltımızı martılarla beraber yaparız nedersiniz.
Nihat
06-09-2006 12:28:48, 12:28
Es-selatü hayrun min'el nevm.. (Namaz Uykudan Hayırlıdır)
Bu cumartesi şehir dışındayım. Sonrakilerde beraberiz inşallah.
Yavuz
06-09-2006 2:36:31, 14:36
evet arkaşlar kaç kişi olucaz görelim elleri :glasses10:
HALİL
06-09-2006 2:43:06, 14:43
Beni yaz abicim:icon_ahappy:
Yavuz
07-09-2006 9:33:56, 09:33
hadi abi nerede bu katılımcı ruhu
TR@DER
07-09-2006 9:35:08, 09:35
Yavuz bu ctesı ıcın programı yap . bız de katılımcı olalım..
ALBATROS-FB
07-09-2006 10:28:37, 10:28
http://img100.imageshack.us/img100/2494/sfatihcamiien2.jpg banada uyar,size Fatih camiinden güzel bir görüntü
kortello
07-09-2006 10:48:44, 10:48
Bende varım ,herkesin kandilini kutlarım
Hakan
07-09-2006 10:55:41, 10:55
30/08/2006 da yapmış olduğumuz sabah namazı ve kahvaltı çok hoşumuza gitti arkadaşlar ve meneviyattan ne kadar uzak kaldığımızın farkına varmamızı sağladı.işte bu yüzden sizinde katılımlarınızla her cumartesi sabahı namaz ve kahvaltı yapmayı pilanlıyoruz.her hafta farklı bir camide ve mekanda kahvaltı teklifinde bulunuyorum burada kesinleşen olay cumartesi sabah yapılması.cami ve kahvaltı tekliflere açık , toplu karar verilip alınacaktır.lütfen yorumlarınızı bekliyorum.:glasses10:
08/09/2006 TARİNDEKİ PROGRAM
SABAH NAMAZI SÜLAYMANİYE CAMİ
BULUŞMA YERİ:05.30 1.KÖPRÜ GİRİŞİ SAĞ TARFTAKİ BEKLEME YERİ
KARŞIDAN GELECEKLER DİREK GİDECEK BİLMEYENLER EMİNÖNÜNDEKİ YENİ CAMİDE BEKLEYECEK.
1)halil-halil
2)ataper-aydın
3)trader-murat
4)goya-yavuz
5)uzman-tansel
6)aydınölmez-aydın ölmez
7)hunluata-hakan
8)albatros-fb/ahmet
Güncel olalım.
TR@DER
07-09-2006 11:13:04, 11:13
Arkadaslar ısteyenler maıle gelsın.. bunu da not duselım sızce mahzuru yoksa..
Rahmi
07-09-2006 11:15:44, 11:15
Yazın Abicim beni de Listeye C.tesi Şile Gezisi var bizim işyerinin ama ben oradan devam ederim olmassa...
Bu arada Herkesin Beraat Kandilini Kutlarım.
TR@DER
07-09-2006 11:32:33, 11:32
hakan sen topıgı regal tpıgınde de tanıt ıstersen ordan da katılım olabılır gıbıme gelıyor
Nihat
07-09-2006 12:03:47, 12:03
Bir çoklarına örnek, bazılarına da kapak olsun bu buluşma! Yanınızda olamayacağım ama dualarım sizinle. Siz de beni dua listenize ekleyin.
öznur
07-09-2006 12:28:13, 12:28
güzel bir etkinlik.....kahvaltı kısmına bende katıla bilirim......
ALBATROS-FB
07-09-2006 12:39:43, 12:39
SABAH NAMAZININ KILINIŞI:
4 rek'attir. 2 sünnet 2 farz
İki rek'at sünnetinin kılınışı
1. Rek'at
- Niyet edilir.
- Tekbîr getirilir.
- Sübhâneke okunur.
- Eûzü Besmele çekilir.
- Fâtiha okunur.
- Zamm-ı sûre okunur.
- Rükü'a eğilinir.
- Secdeye gidilir.
İkinci rek'at için ayağa kalkılır.
2. Rek'at
- Besmele çekilir.
- Fâtiha okunur.
- Zamm-ı sûre okunur.
- Rükü'a eğilinir.
- Secdeye gidilir.
- Oturulur.
- Ettehıyyâtü okunur.
- Salli ve Bârik okunur.
- Rabbenâ âtina... duâsı okunur.
- Selâm verilir.
Böylece sünnet tamamlanmış olur. Ara vermeden başka bir şey okunmadan, Allahümme entesselâmü...denildikten sonra hemen farz kılınmak üzere ayağa kalkılır
İki rek'at farzının kılınışı
1. Rek'at
Kâmet getirilir.
- Niyet edilir.
- Tekbir getirilir.
- Sübhâneke okunur.
- Eûzü Besmele çekilir.
- Fâtiha okunur.
- Zamm-ı sûre okunur.
- Rükü'a eğilinir.
- Secdeye gidilir.
İkinci rek'at için ayağa kalkılır.
2. Rek'at
- Besmele çekilir.
- Fâtiha okunur.
- Zamm-ı sûre okunur.
- Rükü'a eğilinir.
- Secdeye gidilir.
- Oturulur.
- Ettehıyyâtü okunur.
- Salli ve Bârik okunur.
- Rabbenâ âtina duâsı okunur.
- Selâm verilir.
Allahümme entesselâmü... dedikten sonra, üç defa istigfâr söylenip, Âyet-el kürsî okunup tesbih çekilir. Sonra duâ edilerek, Haşr suresi okunurak namaz tamamlanır
Yavuz
07-09-2006 12:40:52, 12:40
ahmetcim sağol kardeşim ellerine sağlık:icon_thumleft:
uzman
07-09-2006 2:21:44, 14:21
ellerine sağlık hocam :glasses10:
Nihat
07-09-2006 2:34:42, 14:34
Daha önce www.kaostr.com ve şu anda www.mahlukat.com sitelerinde fahri imamlık yaptım ve yapıyorum. İhtiyaç halinde bana ulaşınız :):)
polat
07-09-2006 4:56:25, 16:56
benim için bu cumartesi değil ,bundan sonraki cumartesiler için çok uygundur.
bu fikri oluşturanlara çok teşekkür ederim.
Hakan
08-09-2006 12:30:02, 00:30
Arkadaşlar Cumartesi sabah namazını kılacağımız Süleymaniye camiinde Kanuni Sultan Süleyman Han'ın türbesinin yanıbaşında Gümüşhanevi Dergahının Kurucularından AHMED ZİYÂÜDDÎN-İ GÜMÜŞHÂNEVÎ (k.s) 'ninde mezarı bulunmaktadır.(Musalla taşının sağındadır.) Kimdir bu Gümüşhanevi hazretleri derseniz size kısaca hayatını anlatayım.
Ondokuzuncu yüzyıl gibi Osmanlı Devleti’nin çalkantılı, buhranlı bir devrinde yaşamış olan Gümüşhânevî hazretleri; tarikat anlayışı, tekkesi, irşad hususiyeti, bir milyondan fazla müridi, padişahlar nezdindeki nüfûzu, tasavvuf, fıkıh ve hadise dair eserleri ve dünyanın çeşitli bölgelerine gönderdiği yüz on altı halifesiyle günümüzde de halen canlılığını m uhafaza eden bir tesir ve şöhrete sahiptir.
Beynelmilel şöhrete sahip, nâdirü’l-emsâl, meşhur bir İslam âlimi, gerçek bir âbid ve zâhid, cihâd-ı ekberi ve cihâd-ı küffârı bihakkın eda etmiş örnek bir mücâhid, turuk-ı aliyyemiz silsilelerinde kendi adına özel bir şube teşkil edecek kadar ileri mertebede bir şeyhler şeyhi, aşkın en yüksek tasavvufî makam olduğuna dair bir eser yazmış olmasına rağmen, şöhret ve şatafata kapılmamış, ilm-i zâhiri ve ilm-i bâtını, tasavvufu, tarikatı ve şeriatı beraber götürmüş, ehl- i sahh ve ehl-i temkinden, çok ciddi ve çok vakur bir ârif-i kâmil; yüzden fazla kâmil mürebbî ve halîfe yetiştirmiş bir mürşid-i kâmil ve mükemmil, nice nice hadis, kelam, fıkıh ve tasavvuf eseri yazmış çok velud bir müellif; muhaddis, mütekellim, fakih, kutbü’l-aktâb, gavsü’l-vâsılîn” Ahmed b. Mustafa b. Abdurrahman el-Gümüşhânevî 1228/1813 senesinde Gümüşhane’nin Emirler Mahallesinde dünyaya gelmiştir.
YETİŞMESİ
Gümüşhânevî (k.s.)’nin çocukluğundan beri ilim tahsiline ayrı bir merak ve kaabiliyeti vardır. Beş yaşında Kur’ân-ı Kerîm’i hatmeder, sekiz yaşına geldiğinde ise Kasâid, Delâil-i Hayrât ve Hizb-i A’zâm adlı eserleri hatmedip icâzet alır.
On yaşlarına geldiğinde ailesiyle birlikte Trabzon’a göç eder. Ağabeyinin askere gitmesiyle yalnız kalan babasına işyerinde yardım etmektedir ama bir taraftan da o yörenin âlimlerinden sarf, nahiv ve fıkıh dersleri almaya başlar. Hem ilim tahsili hem ticari işler altında ezilmesinden endişe eden babası, ağabeyi askerden gelince onu İstanbul’a Dârü’l-Ulûm’a göndermeye söz verir. O da bunun sevinciyle bir taraftan derslerine devam eder; hıfzını tamamlar, bir taraftan da eli ile ördüğü para keselerini satarak ileride ihtiyacı olacak parayı biriktirmeye başlar. Düşündüğü, hayal ettiği ve en çok arzuladığı şey ise mâsivâdan soyutladığı bedenini yalnızca ilim tahsiline hasretmektir.
İLİM TAHSİLİ
Onsekiz yaşlarına geldiğinde ticari alış-veriş için amcasıyla İstanbul’a gelir. Babasının verilmiş bir sözü vardır, ağabeyi de askerden dönmüştür. Bunları göz önünde bulunduran genç Ahmed, gerekli malzemeleri satın alıp amcasına teslim ettikten sonra Trabzon’a onunla dönmeyeceğin i , ilim tahsili için artık İstanbul’da kalmaya karar verdiğini uygun bir dille anlatır. İhtiyaçları için biriktirdiği bir miktar parayı da kendisine hiç pay ayırmadan babasına gönderir.
“Yardımcı ve dost olarak Allah bana yeter” diyerek İstanbul’da hiç bir tanıdığı, yanında da tek kuruş parası olmadığı halde Rabbi’ne tam bir teslimiyet ve tevekkül duygusu içinde Bayezid Medresesi’nde yapayalnız kalır. Burada bir velînin mânevî murakabesinde Hikmet, Ahbâr, Tasavvuf ve Fen gibi aklî-naklî ilimleri tahsil ed e r. Bu zâtın vefatının ardından Mahmutpaşa Medresesi’nde bir hücreye yerleşerek kendisini ilme verir.
Çocukluğundan beri hep Şeyh Salim, Şeyh Ömer el-Bağdâdî, Şeyh Ali el-Vefâî ve Şeyh Ali gibi şeyhlerin dizi dibinde olan Gümüşhânevî (k.s.), mânevî bir olgunluk içerisindedir. Bir gece Süleymaniye Camii ile ilgili dehşetli ama bazı mânevî müjdelere de işaret eden bir rüya görür. Bu rüya Süleymaniye menşeli Mevlânâ Hâlid-i Bağdadî (k.s.)’nin yine Süleymaniye menşeli Ahmed b. Süleyman el-Ervâdî’yi O’nun irşâdı ile görevlendirmesi ve nihayet kendi türbesinin de Süleymaniye Camii Şerîfi avlusunda bulunmasıyla geniş tabirini bulmaktadır. Mahmud Paşa Medresesi’nde Abdülaziz, Abdülmecid ve II. Abdülhamid’in hocası Abdullah el-Mekkî el-Erzincanî’nin halifesi ve d a ha sonra kendisine intisap eden Şehri Hafız Muhammed Emir el-İstanbulî ile Erzincan’lı Nakşî Şeyhi Kürd Hoca namıyla bilinen Abdurrahman el-Harpûtî’den ders okumuştur. Bu hocaların rahle-i tedrisinde ikmâl-i nüsah ederek İstanbul’daki onüç yıllık tahsil h a yatı sonunda 1844’de icâzet almıştır.
Şer’î ve zâhirî ilimleri, padişah ve saray hocalarının rahle-i tedrîsinde tamamlayan, icâzet almadan önce ardadaşlarına ders verebilecek kadar başarılı olan Gümüşhânevî (k.s.), icâzet aldıktan sonra Bayezid ve Mahmud Paşa Medreselerinde müderrisliğe başlar. Bir yandan geceli gündüzlü otuz yıl sürecek olan ilmî eserler tertip ve te’lîfine çalışırken bir yandan da gittikçe ders halkasını genişletir.
ESERLERİ
Hadis öğretimine önem veren, hadîse dair eserler kaleme alan Gümüşhânevî, tasavvuf tarihi içinde köklü bir geleneğin sürdürücülerinden biri olmuştur. Onun bu yönü en azından hadis sahasında verdiği eserlerin hacmi bakımından, seleflerinin çoğundan daha belirgindir.
Hadise dair eserlerin den ilki ve en önemlisi adı geçen Râmûzü’l-Ehâdîs’tir Kendi ifadesiyle az sözle çok mana veren veciz ve alimlerce muteber bir kısım hadisleri bir araya getirip yazdığı bir eserdir.
Levâmiu’l-Ukûl adlı eseri ise Râmûz ’un şerhidir. Bunlar dışında hadisle alakalı Acâibü’n-Nübüvve, Letâifü’l-Hikem, Hadîs-i Erbaîn adlı üç eseri daha vardır.
Gümüşhanevi’nin tasavvufî yorumlarını ihtiva eden hadisle ilgili eserleri ile tasavvuf ve kelâma dâir te’lifâtı dünyanın dört bir yanına dağılarak yakın-uzak bütün bölge ilim adamlarının el kitabı olma hüviyeti kazanabilmiştir.
Tasavvuf konusundaki eserlerinden ikisi daha önce adı geçen Câmiü’l-Usûl, Mecmûatü’l-Ahzâb dışında Rûhu’l-Arifîn gibi tasavvufun inceliklerini ihtiva eden eserleri de mevcuttur.
Ahlak konusunda Necâtü’l-Gâfilîn, Devâü’l-Müslimîn, Netâicü’l-İhlâs adlı eserlerinden başka Gümüşhânevî hazretleri Fıkıh ve Kelam ilmine dair eserler de vermiştir.
VEFATI
Gümüşhânevî hazretleri 7 Zilka de 1311/13 Mayıs 1893 senesinde sabahleyin saat on sularında ansızın gözünü açıp “Hepsini isterim Ya Kibriyâ’!” diyerek dâr-ı bekâya irtihal eylemiştir. Kabri, Süleymaniye Camii avlusunda Kanûnî Sultan Süleyman Türbesi’nin kıble tarafındadır. Yanlarındaki kabirde zevceleri Havva Seher Hanım yatmaktadır.
SÖZLERİNDEN
•Muhabbetin dört çeşidi vardır: Allah’ı sevmek, Allah’ın sevdiklerini sevmek, Allah için sevmek, Allah’la beraber seveb ilmek.
•Aşk, bütün his, irâde ve düşüncelerden sıyrılarak yalnız Allah’a büyük bir iştiyakla yönelmek, mal, evlad, dünya ve her türlü alakadan koparak, Hâlık’a hasret duymaktır.
•Günahlardan kurtuluşun en sür’atli yolu, muhabbetullah ve cemalullah’a aşk ve şevk ile bağlanmalıdır. Bu ise çok ibadet etmek, istiğfar etmek, ölümü ve cehennem ateşini çok düşünmek, gecelerini ibadetle ihyâ etmek, mahlukâta şefkat göstermek, hüsn-i zan beslemek, şehvet, kin ve kötü fikirlere karşı sabretmekle elde edilir.
•Sağa-sola bakmak nasıl kalbin gücünü parçalayıp zayıflatıyorsa, gözleri kapamak da, aksine kuvvet ve ferahlık verir.
•Kim ki gözünü haramdan sakınır, nefsini şehvetten korur, bâtınını murâkabe ile ma’mûr hale getirir ve helal rızıkla beslenirse, firasetinde yanılmaz. Fakat firaset, bedende nefsin hakimiyeti ile değil, Cenâb-ı Hakk’ın nuru ile bakabilme hassasını kazanmakla elde edilen bir haslettir.
•Tarikatların muhtelif prensipleri, usulleri vardır. Ama bütün tarikatlarda müşterek olan husus, temel esas hizmettir. İnsan hizmet ettikçe himmete mazhar olur, izzet bulur ve saâdet-i dâreyne erer.
kortello
08-09-2006 12:49:53, 00:49
Ben yeni gelin olarak bu paylaşımdan sonderece memnunnum.Sadece uykusuz kalan arkadaşlara söyliyecek bi sözüm var;azar değil fikir::::::::::::::::
Ölünce çok uyuyacağız...........:love10:
Albatros süpersin A.R.O senden
Hakan
08-09-2006 12:55:49, 00:55
Bu caminin yapımında Mimar Sinan temellerin iyice oturması için inşaata bir süre ara vermiş. Fakat padişahın gücünün tükendiği ve cami inşaatını bitiremediğine dair çıkan dedikodular ta İran Şahının kulağına kadar gitmiş. Bir çok mücevher ve kıymetli eşyayı kervana katıp elçinin elinede bir ferman tutuşturmuş. Aylar sonra saltanata gelen kervandaki elçiyi padişah kabul etmiş.
Elçi huzura gelerek açmış mektubu ve şahın selamıyla başlamış okumaya. Devleti aliyenizin servetinin tükendiğini ve meşhur caminizin inşaatının yarım kaldığını öğrenerek çok üzüldüm. Cami işlaatını tamamlayabilmeniz için size gerekli olan ziyneti gönderiyorum. Bir an önce inşaatı tamamlayabilirsiniz demiş. Sakince mektubu dinleyen Kanuni, Mimar Sinanı yanına çağırarak bu altın ve ziynetleri almasını, bunları döverek temelin harcına katmasını bir kısmını halka bir kısmınıda işçilere dağıtmasını emreder. Elçiyede ; sende git gözünle görde cami inşaatının ne kadar sağlam olduğunu şahına anlat der. Zavallı elçi çaresiz aylarca binbir zahmetle getirdiği ziynetlerin un ufak edilip toprağa karıştırıldığını seyreder. İşte arkadaşlar günümüz devlet adamları ile kıyaslamanız için size kısa bir örmek.
Bu arada Kanuni Sultan Süleyman'ın bu gece Berat Gecesi vefat ettiğini biliyormuydunuz.?
SERDAR
08-09-2006 1:57:25, 01:57
Sayın Yavuz bey amca,
Ben kahvaltı kısmına katılacağım... Benim gibi kahvaltıya katılmak isteyenleride bir listelerseniz iyi olur.
Birde ;
- kahvaltı için neresini düşündünüz ?
- kahvaltı sıradan bir menümü olacak ?
- düşündüğünüz mekan varsa özel kahvaltısı varmı, içeriği nedir ?
Bu üçünü istiyorum :)
Saygılar
jakal
08-09-2006 10:42:41, 10:42
Sabah namazına mütakip, sabah yapacağımız kahvaltıda karşı masada oturacak kargalar beni açmayacak, bu sebepten dolayı namaz sonrası akmerkez yapalım.
uzman
08-09-2006 10:43:10, 10:43
Sayın Yavuz bey amca,
Ben kahvaltı kısmına katılacağım... Benim gibi kahvaltıya katılmak isteyenleride bir listelerseniz iyi olur.
Birde ;
- kahvaltı için neresini düşündünüz ?
- kahvaltı sıradan bir menümü olacak ?
- düşündüğünüz mekan varsa özel kahvaltısı varmı, içeriği nedir ?
Bu üçünü istiyorum :)
Saygılar
yavuz senın için mangal yaktıracakmış sultanahmette :)) :)) :))
ekmekleri kızartmak için canım aklına baska bısey gelmesın (dana pirzola,tavuk ızgara,mantarlı kaşar, balık ızgara vs..):bravo:
Yavuz
08-09-2006 10:47:18, 10:47
tansel kardeşim mangal yakma olayına başlamışken hazır elimiz yakmaya alışmışken senin regalide yakalım diyorum nedersin.:)) :)) :))
TR@DER
08-09-2006 10:50:24, 10:50
Bence kahvaltıyı gırebılırsek Gulhanenın ıcındekı cay bahcesınde yapalım.. Yanı belkı menu cok parlak olmaz ama komple bogaza bakan br yerde yapmak daha keyıflı olur gıbıme gelıyor. yıne de ben her yere uyarım dert dııl
Hakan
08-09-2006 10:54:07, 10:54
yanlış hatırlamıyorsam yavuz kahvaltı için karaköy güllüoğlu ndan ve dolmabahçede çay içmekten bahsetmişti.
ALBATROS-FB
08-09-2006 11:11:06, 11:11
Avatardaki traktörü alda öyle gel traktörün kasada yaparız kahvaltıyı cekeriz emirgana bebeğe oh gel keyfim,abi gerek yok babam köyden kahvaltılık gönderiyor inşallah sağ salim gelir [http://img169.imageshack.us/img169/940/324vs2.jpg (http://imageshack.us)
Arkadaşlar yumurtalar kesin kırılmıştır,burdan biyerden alırız artık
aydinolmez
08-09-2006 11:33:10, 11:33
Abiler benim fikrim kahvaltımızı sultanahmet yada topanede bir çay bahçesinde kahvaltımızı yapmak yanadır.Alalım simitlerimizi,peynirimizi.zeytinimizi açık havada çayla beraber bogaz manzarasında yapalım derim hem ekonomik hemde çok zevkli olur....Motorcu dediğin ayak üstü doyurur hemen karnını
Yavuz
08-09-2006 11:46:09, 11:46
arkadaşlar dolmabahçenin yanındaki çay bahçesi sahile sıfır ve güney cepheli sabahın soğuğunu üzerimeze vuran o sabah güneşi alır diye düşünüyorum.gene fikirlere açığım ama bu hafta dolmabahçede ısrarcı olalım.
aydinolmez
08-09-2006 11:48:45, 11:48
Bence uygundur buluşduğumuz zamanda karar verebiliriz ama yer çok süper bence
ALBATROS-FB
08-09-2006 12:12:00, 12:12
http://www.360tr.com/resim.asp?gosterim=resimgoster&resim=387 Alın size link istediğin mekanı sec beyen İstanbul senin olsun Kardeşler hizmette sınır yok ulan bu bilgisayarı kim cıkarmışsa manyak bi şey oğlum bu
Bence bu linki sık kulanılanlara ekleyin, İŞTE SİZE SÜLEYMANİYE CAMİİ NİN MÜTHİŞ ATMOSFERİ
HALİL
08-09-2006 1:11:06, 13:11
arkadaşlar dolmabahçenin yanındaki çay bahçesi sahile sıfır ve güney cepheli sabahın soğuğunu üzerimeze vuran o sabah güneşi alır diye düşünüyorum.gene fikirlere açığım ama bu hafta dolmabahçede ısrarcı olalım.
organizasyonu bozmayalım, bu fikir iyi kahvaltıya gelecek arkadaşlar sürüncemede kalıyorlar, Namazdan sonra Karaköy güllüoğlundan, alalım alacağımızı ordan dolmabahçeye geçelim okeymidir:okk:
Yavuz
08-09-2006 2:34:36, 14:34
:okk: :okk: :okk: :okk: halil
halilertan
08-09-2006 2:52:55, 14:52
liste filan var mı benide ekleyin bea:bravo:
TR@DER
08-09-2006 3:36:44, 15:36
Ben sabah namaza gelıcem kısmetse.. Sanırm kortello da benımle gelır. bır akradasım da fatıhten gelıp camıde bıze katılcak. namaz 6 gıbı kılnıyormus. Ona gore program yapalım
Yavuz
08-09-2006 4:15:55, 16:15
arkadaşlar lütfen listenin baş kısmına bakalım gerekli bilgiler orada yazıyor.:okk:
HALİL
08-09-2006 4:21:55, 16:21
30/08/2006 da yapmış olduğumuz sabah namazı ve kahvaltı çok hoşumuza gitti arkadaşlar ve meneviyattan ne kadar uzak kaldığımızın farkına varmamızı sağladı.işte bu yüzden sizinde katılımlarınızla her cumartesi sabahı namaz ve kahvaltı yapmayı pilanlıyoruz.her hafta farklı bir camide ve mekanda kahvaltı teklifinde bulunuyorum burada kesinleşen olay cumartesi sabah yapılması.cami ve kahvaltı tekliflere açık , toplu karar verilip alınacaktır.lütfen yorumlarınızı bekliyorum.:glasses10:
SABAH NAMAZI SÜLEYMANİYE CAMİ
ANADOLU YAKASI BULUŞMA YERİ:SAAT:05.00 1.KÖPRÜ GİRİŞİ SAĞ TARFTAKİ BEKLEME YERİ
AVRUPA YAKASI BULUŞMA YERİ EMİNÖNÜNDEKİ YENİ CAMİDE BEKLEYECEK YADA DİREK GİDİLECEK
1)halil-halil
2)ataper-aydın
3)trader-murat
4)goya-yavuz
5)uzman-tansel
6)aydınölmez-aydın ölmez
7)hunluata-hakan
8)albatros-fb/ahmet
9)kortello-koray
10)rahmi-rahmi
11)jakal-ali
12)halilertan-halil
KAHVALTI PROGRAMI
SABAH NAMAZINA MÜTAKİBEN SAAT 06.30 GİBİ SÜLEYMANİYE CAMİNDEN ÇIKILACAK
KARAKÖY GÜLLÜOĞLUN DAN POĞAÇA-BÖREK VS. ALINIP DOLMABAHÇE SARAYININ YAN TARAFINDAKİ ÇAY BAHÇESİNDE
KAHVALTI YAPILACAK
NOT:NAMAZA KATILMAK İSTEMEYENLER DOLMABAHÇE SARAYININ YAN TARAFINDAKİ ÇAY BAHÇESİNDE BEKLEYE BİLİRLER.
1)NAMAZA KATILAN TÜM EARLY RİDERS
2)SERDAR-SERDAR
3)ÖZNUR-ÖZNUR
4)MİLİ-SEHER
Güncel kalsın:okk:
TR@DER
08-09-2006 4:27:15, 16:27
Abıler 5 bulusma 5,20 hareket olsun..
Hakan
08-09-2006 5:07:55, 17:07
benim motor kapalı garajda şimdi sabah adamı uyandır borbor motoru çalıştır. Arkadaşlar ben iki dakika Şampiyon kokareçin önüne ineyim birinizin arkasına bineyim. Ne dersiniz.?
HALİL
08-09-2006 5:25:08, 17:25
benim motor kapalı garajda şimdi sabah adamı uyandır borbor motoru çalıştır. Arkadaşlar ben iki dakika Şampiyon kokareçin önüne ineyim birinizin arkasına bineyim. Ne dersiniz.?
Ayıp ettin kanka nedemek alırız tabi ben olmasam başkası alır seni oralardamı bırakacaz:okk:
YeBRu
08-09-2006 5:32:07, 17:32
arkadaşlar allah kabul etsin sonrada afiyet olsun..benim için de dua edin...
HALİL
08-09-2006 5:33:19, 17:33
arkadaşlar allah kabul etsin sonrada afiyet olsun..benim için de dua edin...
Sen gelmiyormusun ???
Hakan
08-09-2006 5:35:52, 17:35
Ayıp ettin kanka nedemek alırız tabi ben olmasam başkası alır seni oralardamı bırakacaz:okk:
teşekkür ederim yani tabii biliyorum da usul adamı olma yolunda özenti başladı bende. Bir dakika hocam yani..
YeBRu
08-09-2006 5:36:25, 17:36
gelmeyi çok isterdim ama saat çok erken beee..yani erkenciyiz tamamdaa hani bu kadar erkenci olabilirmiyim bilmiyorum :)
HALİL
08-09-2006 5:37:45, 17:37
gelmeyi çok isterdim ama saat çok erken beee..yani erkenciyiz tamamdaa hani bu kadar erkenci olabilirmiyim bilmiyorum :)
Olursun olursun sen gelmek iste birileri geçerken alır tabi zorlama yok ama kahvaltı güzel geçecek:okk:
YeBRu
08-09-2006 5:39:49, 17:39
Olursun olursun sen gelmek iste birileri geçerken alır tabi zorlama yok ama kahvaltı güzel geçecek:okk:
güzel geçeceğinden şüphem yok..bi kere ekip güzel..kahvaltı nasıl güzel olmasın dimi? başka sefere inşallah...
Hakan
08-09-2006 5:41:40, 17:41
korkma beee kilo falan almazsın poğaça yeme başka şey atıştır.
Halil bir kere adı çıktı ya90 kiloluk artçı diye çekiniyo ne yapsın
HALİL
08-09-2006 5:42:56, 17:42
korkma beee kilo falan almazsın poğaça yeme başka şey atıştır.
Halil bir kere adı çıktı ya90 kiloluk artçı diye çekiniyo ne yapsın
Yani nediyeyimki gurubumuzun en mankenlerinden birine hangi densüz 90 kilo dedi:kahkaha:
YeBRu
08-09-2006 5:45:28, 17:45
Yani nediyeyimki gurubumuzun en mankenlerinden birine hangi densüz 90 kilo dedi:kahkaha:
ben tanıyorum o densiziii :))
Yavuz
08-09-2006 5:54:49, 17:54
sen durmadan boğazına çalış yebru kemiksiz 65 kilo kemikli 90 ol sonrada beni densiz ilan edin olacak işmi len bu :icon_rolleyes: :icon_rolleyes:
YeBRu
08-09-2006 5:56:34, 17:56
sen durmadan boğazına çalış yebru kemiksiz 65 kilo kemikli 90 ol sonrada beni densiz ilan edin olacak işmi len bu :icon_rolleyes: :icon_rolleyes:
ooooo bakın kim gelmişşşşş :)) :))
HALİL
08-09-2006 6:07:49, 18:07
mesele anlaşılmış olup yavuz kardeşimin sözlerinde herhangi bir yalan hissedilmemiştir:))
YeBRu
08-09-2006 6:15:17, 18:15
mesele anlaşılmış olup yavuz kardeşimin sözlerinde herhangi bir yalan hissedilmemiştir:))
halil sen gelsene şööle bi bakiiimmm :yanlış: :)) :))
Hakan
08-09-2006 6:19:19, 18:19
şişşşşttt karışmayın benim işime. nerden bilicen sen kemikliyi kemiksizi
ALBATROS-FB
08-09-2006 6:21:20, 18:21
http://img46.imageshack.us/img46/3203/184692vt0.jpg (http://imageshack.us) ÇAYLARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Yavuz
08-09-2006 6:22:43, 18:22
ben insan sarrafı olmuşun işim bu benim bırak neyin ne olduğunu bileyim
Hakan
08-09-2006 6:32:35, 18:32
SABAH NAMAZI SÜLAYMANİYE CAMİ
ANADOLU YAKASI BULUŞMA YERİ:SAAT:05.00 1.KÖPRÜ GİRİŞİ SAĞ TARFTAKİ BEKLEME YERİ
AVRUPA YAKASI BULUŞMA YERİ EMİNÖNÜNDEKİ YENİ CAMİDE BEKLEYECEK YADA DİREK GİDİLECEK
1)halil-halil
2)ataper-aydın
3)trader-murat
4)goya-yavuz
5)uzman-tansel
6)aydınölmez-aydın ölmez
7)hunluata-hakan
8)albatros-fb/ahmet
9)kortello-koray
10)rahmi-rahmi
11)jakal-ali
12)halilertan-halil
KAHVALTI PROGRAMI
SABAH NAMAZINA MÜTAKİBEN SAAT 06.30 GİBİ SÜLEYMANİYE CAMİNDEN ÇIKILACAK
KARAKÖY GÜLLÜOĞLUN DAN POĞAÇA-BÖREK VS. ALINIP DOLMABAHÇE SARAYININ YAN TARAFINDAKİ ÇAY BAHÇESİNDE
KAHVALTI YAPILACAK
NOT:NAMAZA KATILMAK İSTEMEYENLER DOLMABAHÇE SARAYININ YAN TARAFINDAKİ ÇAY BAHÇESİNDE BEKLEYE BİLİRLER.
1)NAMAZA KATILAN TÜM EARLY RİDERS
2)SERDAR-SERDAR
3)ÖZNUR-ÖZNUR
4)MİLİ-SEHER
GÜNCEL KALALIM.
Mili
08-09-2006 6:38:29, 18:38
mekanı değiştirmeyin uyanırsam dolmabahçede olcam bi giderim siz başka yerde olursanız ordan atarım kendimi bilemiyorum yani:)
Deus ex Machina
08-09-2006 8:00:32, 20:00
beni de ekleyin
hakanacan
08-09-2006 9:14:46, 21:14
yav arkadaşlar çok güzel organizasyon
yazmayın ama gelebilirsen kahvaltıdayım
ALBATROS-FB
09-09-2006 8:38:31, 08:38
İş yerime yeni geldim süper bi sabahtı,sebep olandan, getirenden, götürenden,gelenden,gidenden ALLAH herkezden razı olsun (hani var ya gercekten ve kalpten söylüyorum edebiyat yapmak için veya bişeyler yazmak için değil)
HALİL
09-09-2006 8:48:26, 08:48
Müthiş bir sabahtı uzun zamandır yaşamadığım duyguları yaşadım tekrar, istanbul sabahları çok güzel, müthiş bir kahvaltı ve muhabbetten sonra işe geldim, organizasyon için teşekkürler...
Bu arada mili sen hangi masadaydın göremedim:kahkaha:
Hakan
09-09-2006 9:56:31, 09:56
Manevi bir ortamın verdiği hazla dolmabahçede arkadaşlarımla çay içerek sohbet etmenin doyumsuz keyfini yaşadım.
Satt 5.30 da Beşiktaş'a gelen arkadaşlarımla buluşarak Süleymaniye ye doğru yola koyuldum. Sabah namazı için beklerken sayın usul adamı Murat arkadaşımızın sohbetiyle biraz uykumuzu dağıtıp aydınlandık. Daha sonra namaz bitimi hocamız farzın ilk rekatında okuduğu ( Sabır üzerine) bir ayeti kerimenin mealini bizlere anlattı. Kısaca anladığımı özetlememi isterseniz. " Başımıza gelen türlü zor,kötü,sıkıcı,felaket ve bunalımlarda sabredip tamamen içimizdeki hedefe yönelip Allah'ın rıza ve sevgisini kazanabilmek için koşmalıyız. Yaşadıklarımızın imtihan sebebi olduğunu bu imtihanlardan sabredip geçenlerin örnek insan olacağını ve mükafatını da bizzat Allahtan alacağını unutmamalıyız. Zira Allah sabredenlerle beraberdir."" Namaz bitimi Kanuni Sultan Süleyman ve Gümüşhanevi Ahmet Ziyaüddin Hoca Efendinin kabirlerini ziyaret edip birer fatiha okuduk. Camiden ayrılıp bizi dolmabahçe de bekleyecek olan MiLLLi,Öznur,Aydın Ölmez ve Serdar arkadaşımızla buluşmak üzere yola çıktık. Karaköy de durup paoğaça almak için mola verdik. Heyecanla gittiiğimiz dolmabahçe de mili hariç bütün arkadaşlarımızla kucaklaşıp deniz kenarında güzel bir kahvaltı yaptık. Yaptığımız sohbette bir dahaki organizasyonda yapılacak olan kahvaltının değerli uykucu arkadaşımız Mili tarafından gerçekleştirilmesine karar verdik. Benden ve bizden bu kadar.
Allah (c.c) yaptığımız bütün ibadetleri,tövbeleri ve duaları katında kabul etsin. Selametle.
Mili
09-09-2006 10:27:15, 10:27
:smiles_31:
:sad2: Ben akşam kuzenime söledim beni bırakırmısın diye eve geç gelcek diye sen kendin git dedi bana. (Ondan çıkarcam acısını ama) Bende ikide yattım bi kalktım ki saat 07:20 ben kalkcam hazırlancam gitcem saat olcak 8:30 falan diye içimden geçirip yeniden uykuya dalmışım ühühühüh:'(
bi daha uyancam söz ühühühühühühüh:icon_utan:
:shutup:
ALBATROS-FB
09-09-2006 11:24:37, 11:24
http://img100.imageshack.us/img100/2596/cb95deef5d8e4036a6c023415deb5a2a16820mh8.jpg (http://imageshack.us) Murat bak yaptığına martılara bu kadar poğca acma atarsan siteyi basarlar,bidahakine balık getir balık at
Hakan
09-09-2006 11:39:20, 11:39
olum Ahmet sen kopmuşsun yeter olum sabahın köründen beri ettiğin.
:)) :)) :)):)) :)) :)):)) :)) :)):)) :)) :)):)) :)) :))
Mili hiç anlamayız bir dahaki kahvaltı sana ait.
Mili
09-09-2006 11:49:23, 11:49
Tamam ya istediğiniz kahvaltı olsun kaç poğaça yetiyo size euhehueuh:)
hem tek uykucu ben diilimki aydın abide uyuyakalmış ehuehuheu:)
HALUKBOYRAZ
09-09-2006 12:27:05, 12:27
ben yeni kalktım çok şey kaçırmışım akşam başka bir etkinlik yokmu
Giray
09-09-2006 12:50:23, 12:50
Allah kabul etsin arkadaşlar.
Yine güzel bir aktivite olduğu kesin. Yavuz arkadaşımın başkıları ile gelmeye niyetlendiğim bu sabahki organizasyona malesef katılamadım.
Dün Cebit fuarından saat 20:30 gibi çıkıp eve giderken yolda bayağı üşütmüşüm anca kendime geldim.
Bidahakine inşallah.
Hakan
09-09-2006 12:54:38, 12:54
Tamam ya istediğiniz kahvaltı olsun kaç poğaça yetiyo size euhehueuh:)
bak hala cevap veriyo... Aydın akşamdan gelemiyeceğini bildirmişti. Kahvaltıda
2 kilo pizza, 10 adet poğaça ve yavuzun muhteşem börekleri 1kg kadar tükettik. Bilgine.
Mili
09-09-2006 12:55:59, 12:55
öhöm öhöööm yaf bu nee ordu mu doyurcam ehuehu canınız sağolsun bee :)
Hakan
09-09-2006 1:01:01, 13:01
http://img100.imageshack.us/img100/2596/cb95deef5d8e4036a6c023415deb5a2a16820mh8.jpg (http://imageshack.us) Murat bak yaptığına martılara bu kadar poğca acma atarsan siteyi basarlar,bidahakine balık getir balık at
YORUMSUZ
Mili bak ne kadar sevaba gireceksin.
Mili
09-09-2006 1:14:03, 13:14
Tamam canım ben şöyle üç kilo börek otuz poğaça beş pizza ile doyururum hepinizi :)
Yavuz
09-09-2006 2:21:55, 14:21
katılıma gelmiş olan arkadaşlara canı gönülden teşekkürü bir borç bilip bunun devamını şahsım kendim olarak her cumartesi yapmayı kendime alışkanlık haline getirmek istedeğimi belirtmek isterim eğer katılım fazla olacaksa bu sayfanın kalmasını ve her hafta organizasyonu üslenmeyi kendime bir borç bileceğim
NOT:dolmabahçedeki çay fiyatları biraz pahalı gelmiş olup daha hesaplı ve manzaralı bir yerler bulmamız lazım eğer bu etkinlik devam edecekse.:okk:
Hakan
09-09-2006 3:01:12, 15:01
hooop ben de ilgilenmek isterim o sevabı yedirmem sana tek başına.:)) Beşiktaş iskele aynı Dolmabahçe gibi manzaralı deniz kenarı çay 1 ytl dir
BABAADAM
09-09-2006 5:34:10, 17:34
inşallah birdahaki cumartesi bende gelicem arkadaşlar.....
ne güzel bir düşünce
herşey gönlünüzce olsun dostlar
Hakan
09-09-2006 5:40:09, 17:40
Her cumartesi işallah bekleriz Zafer abi
TR@DER
10-09-2006 10:49:13, 22:49
Arkadaslar bu hafta sonu Selımıye camısını gorme fırsatım oldu.. tek kelıme ıle muhtesem.. Bu arada ctesı gunku bulusma ıcın herkese tesekkurler..Ben demıstım yavuz sana dolmabahce pahalı gelır dıye:) genclıgımız oralarda gectı bızım:)
Selamlar
ALBATROS-FB
11-09-2006 8:07:24, 08:07
http://img135.imageshack.us/img135/5563/ter84738du5.jpg (http://imageshack.us)Çaylar pahalı geldiyse herkez birer tane bundan alsın
Yavuz
11-09-2006 8:35:04, 08:35
sevgili murat abi senin gençliğin orada geçmiş benim geçliğim orada geçiyor. yaşlı insan müsait olunca bir ara bana kurtuluş savaşını anlat sana :)) :)) abi bende biliyorum fiyatları ama bir kerede olsa orada kahvaltı yapalım dedim.içimizde kalmasın diye arkadaşlar sizden bu haftaki cami ve kahvaltı yerimiz için yorumlarınızı bekliyoruz.
NOT:gidilecek caminin tarihi olması faydamıza
ALBATROS-FB
11-09-2006 8:37:32, 08:37
Her hafta tarihi camii olmaz sonra gencliğimiz aklımıza geliyo size bu hafta değişik mimarisiyle kozyatağı Modern camii diyorum ne dersiniz
Hakan
11-09-2006 10:11:56, 10:11
Bayazıt camii diyorum arkadaşlar.
ALBATROS-FB
11-09-2006 10:13:04, 10:13
oğlum ya benim ev kozyatağında:kahkaha:
HALİL
11-09-2006 10:38:39, 10:38
Sultanahmet veya Beyazıt olabilir arkadaşlar...
ALBATROS-FB
11-09-2006 11:30:33, 11:30
Fatihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh diyorum konu kapanmıştır
BABAADAM
11-09-2006 12:00:54, 12:00
EVET DOSTLAR HADDİM OLMAZ BEKLİ AMA BENDE SİZLERE FATİH DİYORUM...
HATTA ARZU EDERSENİZ BİR SIRALAMA YAPALIM....
1-FATİH
2-BEYAZID
3-SÜMBÜL EFENDİ
4-MERKEZ EFENDİ
5- EYÜP SULTAN
1 ve 2 cihan sultanı olmuş büyüklerimiz
3 ve 4 de (bu cihan sultanlarının hocalığında yapmış olan) gönül sultanları sonuncu olarak
5 de de İstanbulun sahibi Eyüp Sultan.....
eğer her hafta bir cami de olalım diyorsanız acizane benim fikrim bu yönde olur arkadaşlarım.hem bir araya gelip ibadetimizi yapmak hemde istanbulu farklı bir anlamda tanımak,anlamak adına ne dersiniz.
(kusura bakmayın aranıza yeni katıldım ve henüz gezilerinize iştirakde edemedim fikir vermemi fazla bulduysanız özür arkadaşlar.)
HALİL
11-09-2006 12:13:00, 12:13
EVET DOSTLAR HADDİM OLMAZ BEKLİ AMA BENDE SİZLERE FATİH DİYORUM...
HATTA ARZU EDERSENİZ BİR SIRALAMA YAPALIM....
1-FATİH
2-BEYAZID
3-SÜMBÜL EFENDİ
4-MERKEZ EFENDİ
5- EYÜP SULTAN
1 ve 2 cihan sultanı olmuş büyüklerimiz
3 ve 4 de (bu cihan sultanlarının hocalığında yapmış olan) gönül sultanları sonuncu olarak
5 de de İstanbulun sahibi Eyüp Sultan.....
eğer her hafta bir cami de olalım diyorsanız acizane benim fikrim bu yönde olur arkadaşlarım.hem bir araya gelip ibadetimizi yapmak hemde istanbulu farklı bir anlamda tanımak,anlamak adına ne dersiniz.
(kusura bakmayın aranıza yeni katıldım ve henüz gezilerinize iştirakde edemedim fikir vermemi fazla bulduysanız özür arkadaşlar.)
:okk: Çok teşekkurler yerinde bir tavsiye olmuş, ayrıca fikir vermeni aşırı fazla bulduk:))
Yavuz
11-09-2006 1:03:54, 13:03
gündemde kalıp bu konu hakkında biraz daha fikir üretelim diyorum hem katılımı çoğalmış oluruz hemde yeni fikirlere açık olmuş oluruz o yüzdendirki hemen karar vermeyelim ben çoğuldan yanayım :bravo:
TR@DER
11-09-2006 3:16:44, 15:16
Hocam ben bu hafta hava guzel olursa yazlıga gecıcem . Yılın son denızını yapayım dıyorum. Gıtmezsem yıne sızınle beraberım..
selamlar
Macgyver
11-09-2006 9:56:04, 21:56
Yaw arkadaşlar negüzel etkinlikmiş elinize sağlık benim şimdi haberim oldu yoğunluktan siteyi çok fazla takip edemiyorum. Ben gelemedim ama bende camilerden eksik kalmadım bereat gecesi motoruma atladım üsküdardan haliçe eyüp sultana gittim akşam 9:00 da. oradan 11:00 sularından ayrıldım 2. köprüden anadolu kavağındaki yuşa aleyselama gittim gece 1:30 civarına kadarda orada ibadet ettim geç saatte döndüm. Tabiki bende cumartesi sabahları bu etkinliğe katılırım bende Allaha yakın olmak istiyorum sizlerle birlikte.
Cumartesi sabahları benim Bowling antrenmanımda olduğu için engeç 9:30 a kadar etkinlikte kalabilirim çünkü 10:00 da mecidiyeköyde profiloda olmam gerekiyor.
Herneyse selamlar herkese enkısa sürede görüşebilmek dileği ile.
Buarada bende hala yeni üye yazıyor aloo :D
Yavuz
12-09-2006 8:58:38, 08:58
ahmet cim senide aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız senin antremanlara bir manisi yok zaten 8.30 gibi dağılıyoruz.
HALUKBOYRAZ
12-09-2006 9:23:33, 09:23
ahmet cim senide aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız senin antremanlara bir manisi yok zaten 8.30 gibi dağılıyoruz.
yavuzcum banada haber verin bende hidayete ereyim yoksa ateş beni çağırıp duruyor :))
Yavuz
12-09-2006 9:31:29, 09:31
elbette haluk abi bu hafta sonu var topiği takip et
Yavuz
13-09-2006 7:52:15, 07:52
hadi abiler ya elleri görelim sayfanın baş tarafına liste yapıyorum haberiniz olsun.:bravo:
ALBATROS-FB
13-09-2006 9:31:35, 09:31
[URL16/09/2006 TARİHİNDEKİ SABAH NAMAZI VE KAHVALTI PROGRAMI
1)ATAPER
2)HUNLUATA
3)BABAADAM
4)TYCOON
5)TRADER
7)GOYA6)HALİL
8)MACGYVER
9)HALUKPOYRAZ
10)
Kaleye kimi koycaz ben santrafor oynarım
http://img227.imageshack.us/img227/6251/camiresmi27is7.jpg
g.teke
13-09-2006 2:42:35, 14:42
Arkadaşlar merhaba bildiğiniz üzere netle olan bağlantım kopuk ama bu gezilere katılmayuacağım anlamına gelmiyor.Benide yazın daha yeni haberim oldu bu haftaki geziden
belki +1 de olabilir
sevgiler hepinizi seviyorum :love10:
Hakan
13-09-2006 2:44:01, 14:44
evet yavuz cami seçimimizi yapalım.
g.teke
13-09-2006 2:45:24, 14:45
evt etv yapın bakalım cami seçimide bende bakıp çıkmam gerekiyor 1 saattir odama gidemiyorum atacaklar işten bakın sonra iş iş diye başınızın etini yerim ona göre
HALİL
13-09-2006 2:58:24, 14:58
Ben bu hafta Sultanahmet camii derim ama ordan kahvaltıyı nerden yaparız bilenler fikir versin..
Hakan
13-09-2006 3:34:22, 15:34
16/09/2006 TARİHİNDEKİ SABAH NAMAZI VE KAHVALTI PROGRAMI
CAMİ:SULTANAHMET CAMİ
ANADOLU YAKASI BULUŞMA YERİ:1.KÖPRÜ SAAT:5.00
AVRUPA YAKASI BULUŞMA YERİ:BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON KOKOREÇ ÖNÜ SAAT:5.30
1)ATAPER
2)HUNLUATA
3)BABAADAM
4)TYCOON
5)TRADER
6)HALİL
7)GOYA
8)MACGYVER
9)HALUKPOYRAZ
10)G.TEKE
11)
12)
13)
14)
15)
KAHVALTI PROGRAMI
1)TÜM SABAH NAMAZI KADROSU
Evet abiler Cumartesi organizzasyonu faaliyete girmiştir.
aydinolmez
13-09-2006 3:45:17, 15:45
Beni yazmamışsınız bende gelirim mutlaka sultanahmet e gitmek yönünde kanaatim ama farklı yer olursa da uyarım....
s.€.H.€.r
13-09-2006 4:03:52, 16:03
merabaaaa...
biz yokmuyuz kahvaltılarda..:)
HALİL
13-09-2006 4:05:45, 16:05
merabaaaa...
biz yokmuyuz kahvaltılarda..:)
Nedemek buyurun:okk:
s.€.H.€.r
13-09-2006 4:40:20, 16:40
meraba küçük sehercikk:)
Mili
13-09-2006 4:42:29, 16:42
meraba büyük sehercikk:)
s.€.H.€.r
13-09-2006 4:43:22, 16:43
ama namaza katılamıcaz galiba...
ama size salata yapamıcam arkadaşlarr kahwaltıde gitmess..
çook isterdıkk ama:)
benım resmım nie çıkmıo arkadaşlarrrrr bilgisi olan warmııı
TR@DER
13-09-2006 5:00:02, 17:00
Arkadaslar her ne kadar cumartesı sabahı yazlıga gecme nıyetım varsa da yıne de ımkanlarımı zorlayıp sızınle beraber olmaya calısacagım. Gelemezsem kusuruma bakmayın sımdıden soyleyım..
HALİL
13-09-2006 5:23:49, 17:23
ama namaza katılamıcaz galiba...
ama size salata yapamıcam arkadaşlarr kahwaltıde gitmess..
çook isterdıkk ama:)
benım resmım nie çıkmıo arkadaşlarrrrr bilgisi olan warmııı
Profil resmin ile avatar farklı şeyler ayrıca avatarda yüklersen görebilirsin:okk: Bu arada sen yap salata biz yeriz :)
BABAADAM
13-09-2006 9:05:45, 21:05
benide yazın listeye arkadaşlar....
yazmışsınız bile teşekkürler.....
Nihat
13-09-2006 11:38:03, 23:38
Ben bu başlığa bugün niye bakmadım yahu!..
Listeye beni de ekleyin. Burası dışında en çok takıldığım birbirinin devamı iki sitede beni imam diye çağırırlar. Bensiz olmaz :)
5.30'da Beşiktaş'tayım. Şampiyon Kokoreç neresi?
Hakan
14-09-2006 11:08:35, 11:08
Deniz Müzesinin karşısı diyelim ana caddedeki üst geçidin biraz inönü stadına doğru ilerisi.
kaldera
14-09-2006 11:23:22, 11:23
namazdan sonra kartala geliyomu grubun tamamı?
Hakan
14-09-2006 11:37:46, 11:37
halil ben ve nihat geliyoruz. Geçen yolda tanıştığım bir regalci var bende gelirim dedi ama arayacağım.
goya kahvaltı olayını bu sefer Beşiktaş iskelede yapalım çaylar benden.
Nihat
14-09-2006 1:00:05, 13:00
çaylar benden.
Kesene bereket... Allah bıçağına satırına zeval vermesin.
Poğaçaları da Mili'yle Keskin BIçak üstlenmişti... iyi iyi.. para almama gerek yok yanıma :)
Yavuz
16-09-2006 8:52:53, 08:52
katılım gösteren ve emeği geçen herkeze tşk. bir borç bilirim.allah herkezden razı olsun :okk:
s.€.H.€.r
16-09-2006 10:38:43, 10:38
goyaaa selammm:)
walla eminönü işini iyi düşünmüşün çok rahat geçtım aklına sağlık..:alkış:
sitenizin medarı iftarı oldum yani... ataper amcaya duyrulur:))
benden başka inci göremedim ama:) baksanaa..:(
Yavuz
16-09-2006 10:40:59, 10:40
nedemek efendim vazifemiz grubumuzun incileri olarak sizlerin rahatlığı bezim rahatlığımız efendim.:)
seni sen yapan sendeki medeni cesaret, bol miktarda var ve arkadaşlık ve dosluk duyguları değilmi zaten grubun incisi olmayıda hak ediyorsun bu arada.seni sadece :alkış: :alkış: :alkış:
http://img132.imageshack.us/img132/6230/sahmetux2.th.jpg (http://img132.imageshack.us/my.php?image=sahmetux2.jpg)
HALİL
16-09-2006 1:42:25, 13:42
Katılan herkese teşekkür ederim, özellikle burçtaşım SEHER' e ayrı teşekkur ederim, sabahın o vaktinde bizleri kırmayıp geldiği için kendisi harbi early riders girls ünvanını haketmiştir. Buyurun kupanız:smiles_16: prd:icon_cool:
BABAADAM
16-09-2006 6:13:32, 18:13
arkadaşlar hepinize teşekkürler.....sizlerle tanıştığıma çok memmun oldum dostlar.
ilk seferde tekrar görüşmek üzere.....
herşey gönlünüzce olsun
uzman
16-09-2006 6:25:34, 18:25
hersey çok güzeldi arkadaşlar bır dahakı sefere katılımın daha fazla olması dıleğıyle.
TR@DER
16-09-2006 8:24:34, 20:24
Ben gıderek daha fazla keyıf almaya basladım bu organızasyondan.. muhabbetler de ıyıce oturuyor sankı..ben epey bır usumusum ama dert degıl.. herkese tesekkurler..
Yavuz
18-09-2006 8:15:11, 08:15
arkadaşlar fatih cami uygunmu kahvaltı yeri beşiktaşmı bunları tartışalım ben fatih yazdım ama geçen hafta konuşulduğu için böyle yazdın tüm fikirlere açığız katılıma gelecek olanlar lütfen eller havaya :okk:
Nihat
18-09-2006 10:15:46, 10:15
Yavuz başlığı Fatih Camii'ni teklif etmek için tıklamıştım :) Bence uygun...
Kahvaltı için; gideceğimiz yerin yakınlarında ambiansı bozmayacak çay ocağı türünde yerler vardır illa ki, oraları değenlendirelim. Ya da o saatlerde açık olur mu bilmiyorum ama Çemberlitaş'taki medreselerden biri olabilir, Eyüb olabilir. Tabii yine Beşiktaş da olabilir. (Bkz. Sizinle Her Yere)
Edit: Listeye kendini de ekle. Beni de tabii.
Hakan
18-09-2006 10:30:11, 10:30
Lütfen o listeye benide eklermisiniz.
TR@DER
18-09-2006 10:48:57, 10:48
Arkadaşlar çarşambada 24 saat açık olan kahveler var.. Olmazsa oralara takılırız. Ya da en güzeli Fatoh camının yanında cay içilen kahveler var . Ben sizi otantik bir kahveye götüreim açık olursa . Çok sevimli iki ihtiyarın kahvesi..Umarım açık olur..
uzman
18-09-2006 11:09:01, 11:09
lutfen benıde listeye eklermısınız...
teşekkürler
polat
18-09-2006 3:55:14, 15:55
Arkadaşlar ALLAH izin verirse bu hafta bende aranızda olacağım.
:)
Yavuz
19-09-2006 12:25:40, 12:25
23.09.2006 Cumartesi SABAH NAMAZI VE KAHVALTI PROGRAMI
CAMİ:FATİH CAMİ
1) ataper
2) @ykırı Emre
3) infinitedreams
4) goya
5) trader
6) hunluata
7) uzman
8) polat
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)
KAHVALTI PROGRAMI
2)
3)
evet arkadaşlar katılım az lütfen elleri görelim :bravo:
HALUKBOYRAZ
19-09-2006 12:38:11, 12:38
Yavuz Yarın akşam antalyaya ucuyorum bir nasip olamadı gelmek
olmadı Sen bir taravi programı yaparsın inşallah oraya geliriz
Sevgilerimle,
Yavuz
19-09-2006 12:45:02, 12:45
haluk abi travide yaparızda en önemlisi hep beraber iftar yapalım diyorum haftada bir gün de olsa birde gezi düzenleyip yapalım iftarımızı istiyorum katılım olursa gerçekleştirelim bu fikri abi.
HALİL
19-09-2006 12:53:56, 12:53
Beni sormadan ekleyebilirsiniz abicim...
Yavuz
19-09-2006 1:11:31, 13:11
1) ataper
2) @ykırı Emre
3) infinitedreams
4) goya
5) trader
6) hunluata
7) uzman
8) polat
9) halil
10) halilertan
11) albatros-fb
12)
13)
14)
15)
KAHVALTI PROGRAMI
2)
3)
listenin son hali bu
halilertan
19-09-2006 1:33:22, 13:33
abiler geçen hafta gelemedim ama bu hafta tabi ki sizinleyim ekleyin yavuzcum beni de
ALBATROS-FB
19-09-2006 1:44:36, 13:44
Gecen hafta teknik bi arıza cıktı bu hafta %80geleceğim şu camii gezilerinizde olmasa başka sitelerden bi farkınız kalmayacak size bütün kalbimle bravo diyorum(bu laf cok içten oldu gercekten)
polat
19-09-2006 4:35:44, 16:35
arkadaşlar anadolu yakası 1. köprü derken tam olarak nereyi kastediyorsunuz ?
nerede buluşuyoruz
halilertan
19-09-2006 4:40:43, 16:40
arkadaşlar anadolu yakası 1. köprü derken tam olarak nereyi kastediyorsunuz ?
nerede buluşuyoruz
beylerbeyi çıkışını biliyorsunuzdur herhalde, köprüye bağlanan yerin sağ tarafında kukalarla ayrılmış olan yerden bahsediyoruz, 1 polis aracı durur genellikle zaten adamlar nöbet değişmese onlarla tanışacaz ama her seferinde adamlar farklı :)
Yavuz
19-09-2006 4:41:36, 16:41
sevgili polat kardeşimiz anadolu yakasından 1.köprüye girmeden sağdaki ogs kgs satış araçlarının durduğu yer de bekliyoruz zaten bizim arka stopları görür ve motor kalabalığını gördünmü durursun :)
BABAADAM
19-09-2006 6:38:51, 18:38
Arkadaşlar Benide Listeye Yazarmisiniz.....
Kendinize Iyi Bakin............................
Yavuz
20-09-2006 7:22:51, 07:22
sevgili early rıders ailesi cumartesi yapmayı düşünülen gezi organizasyonu olduğundan dolayı katılım biraz azalacaktır bu haftaki sabah namazı etkinliği iptal edilmemiştir bilginize katılım az da olsa proğramda değişiklik yok.:bravo:
Nihat
20-09-2006 6:27:23, 18:27
Cumartesi süper olacak. Namazı kılıp kahvaltıyı da yaptıktan sonra paintball'a sürücez.
Bak yine heyecanlandım :)
azelia
20-09-2006 6:28:03, 18:28
kahvaltıyı nerde yapıosunuz?
Nihat
20-09-2006 6:35:04, 18:35
kahvaltıyı nerde yapıosunuz?Eğer bir değişiklik yoksa planda;
Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi'nin ordaki çay içilen denizin dibi nefis mekanda. 7.50 - 8.00 gibi orada oluyoruz.
azelia
20-09-2006 6:36:41, 18:36
höy höyy...cok erkenmis bee...neyse size afiyet seker olsun..allah kabul etsin namazınızıda...paintballda görüsücez nasılsa...:))
Nihat
21-09-2006 11:19:36, 11:19
Geçen hafta anladığım kadarıyla Anadolu grubu erken gelebilseymiş Beşiktaş'tan 05.10 gibi hareket edilecekmiş. Buluşma saati 5.30 duyurulduğu için sakın böyle bir şey yapmayın ha!.. 5.30 orada olacağım ben.
Yavuz
21-09-2006 11:24:13, 11:24
herşey kontrol altında nihat sen 5.30 da beşiktaşta ol cnm benim.
ramazan girmeden önceki son kahvaltımız olacak arkadaşlar o yüzden biraz daha itina gösterelim şu kahvaltı olayına boğaçayla geçiştirmeyelim diyorum bilindik bir çorbacıya gitmeye nedersiniz mesela aksaydaki paçacı hasan ustaya yorumları bekliyoruz.
Servet BAĞCI
22-09-2006 12:10:03, 00:10
Beyler şimdiden allah kabul etsin diyorum Niyet hayıre akıbet hayır bizim içinde dua ediniz.
Ehh şimdi istanbulda aolmak vardı
Nihat
22-09-2006 10:49:53, 10:49
Uzun Yol ekibi 4'te çıkmaktan bahsediyordu... onlar gelmiyor o zaman anladığım kadarıyle?
polat
22-09-2006 11:01:07, 11:01
arkadaşlar buluşma noktasını anlamış bulunmaktayım.
saat beşte oradayım.pendikten geleceğim, ona göre :)
Yavuz
22-09-2006 11:40:35, 11:40
gürol arkadaşımızda ordan geliyor irtibat kurup beraber gelebilirsin polat
nihatcım kalan sağlar bizim dir
TR@DER
22-09-2006 11:41:03, 11:41
evet arkadaslar.. bız bu hafta kısmetse bır koy camısınde kılmak arzusundayız..
aydın abı de gelemıycek halıyle
sonrakı hafta beraberız ama ınsallah
Yavuz
22-09-2006 11:45:21, 11:45
her zaman her cumartesi abi unutmayalım yağmurlukları alalım ne olur ne olmaz yağmurluğu olmayanda kahvaltı sonrası bir sirkeci yapar alırız
murat abi iyi yolculuklar valla çok ama çok gelmek isterdim belkide sapanca gezisinden sonra ilk defa bu kadar duraklamadan bir yolculuk yapmayı istiyordum hem de yeni makinayı bir deme fırsatı bulacaktım ama şu çinden bir geleyim kesinlikle kartepe yapıcam ya senle ya sensiz :bravo:
aydinolmez
22-09-2006 11:57:29, 11:57
Herkeze merhaba arkadaşlar..beş altı gündür koptum siteden cumartesi yarın hanki camiye gideceğiz fransız kaldım biraz olaylara beni bilgilendirirseniz sevinirim
Yavuz
22-09-2006 11:58:52, 11:58
aydın abi ilk sayfa yı her hafta değiştiriyoruz ve güncelliyoruz fatih camindeyiz
Yavuz
22-09-2006 12:00:02, 12:00
1) g.teke
2) @ykırı Emre
3) infinitedreams
4) goya
5) aydınölmez
6) hunluata
7) uzman
8) polat
9) halil
10) halilertan
11) babaadam
12)
13)
14)
15)
KAHVALTI PROGRAMI
2)
3)
son hali bu dur listenin
TR@DER
22-09-2006 12:18:17, 12:18
her zaman her cumartesi abi unutmayalım yağmurlukları alalım ne olur ne olmaz yağmurluğu olmayanda kahvaltı sonrası bir sirkeci yapar alırız
murat abi iyi yolculuklar valla çok ama çok gelmek isterdim belkide sapanca gezisinden sonra ilk defa bu kadar duraklamadan bir yolculuk yapmayı istiyordum hem de yeni makinayı bir deme fırsatı bulacaktım ama şu çinden bir geleyim kesinlikle kartepe yapıcam ya senle ya sensiz :bravo:
Kartepeyı havalar fazla sogumadan realize edelim yavuz.. Bunu konusalım..
Yavuz
22-09-2006 12:30:26, 12:30
tamam abi en kısa zamanda hatta 15/10/2006 da olabir nedersin açalım mı bir topik arkadaşlar hatta başlıkta şöyle olsun maşukiye iftar sofrası
TR@DER
22-09-2006 12:32:50, 12:32
tamam abi en kısa zamanda hatta 15/10/2006 da olabir nedersin açalım mı bir topik arkadaşlar hatta başlıkta şöyle olsun maşukiye iftar sofrası
abı sen gel oyle acalım sımdı bırısı bırsey sorar apışıp kalmayım ben..
Yavuz
22-09-2006 12:42:24, 12:42
tamam konu anlaşılmıştır gelir gelmez yapıcaz bu işi
kortello
22-09-2006 4:59:59, 16:59
namaza +3 ile geliyorum.Gelenler benim dostlarım ve Bostancı sanayi esnafında kahvaltıya katılamıya biliriz...5 de buluşma yerindeyim...
Yavuz
22-09-2006 5:03:55, 17:03
1) g.teke
2) @ykırı Emre
3) infinitedreams
4) goya
5) aydınölmez
6) hunluata
7) uzman
8) polat
9) halil
10) halilertan
11) babaadam
12) kortello+3
13)
14)
15)
KAHVALTI PROGRAMI
2)
3)
son durum budur
Hakan
23-09-2006 8:16:44, 08:16
Evet arkadaşlar bu günde huşu içinde bir görevimizi ifa ettik. Fatih semtinin manevi havasını iiklerimize kadar çekip ısındık. Katılan ve aramızda olamayan arkadaşlarımzdan Allah razı olsun diyelim. Rabbim dualarımız,tövbelerimizi ve ibadetlerimizi katında kabul eylesin. Sözümü bir hadis-i şerifle noktalıyayım.
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
Allah birinci safı dolduranlara rahmet eder; melekler de onlar için dua eder. Safları doldurmak için atılan bir adımdan Allah rızasına daha yakın başka bir adım yoktur.
http://img245.imageshack.us/img245/6039/fatihcamiios0.th.jpg (http://img245.imageshack.us/my.php?image=fatihcamiios0.jpg)
Yavuz
23-09-2006 8:26:43, 08:26
aslan hakanım ne güzelde yazdın olm allah gelendende gelmeyendende razı olsun :okk:
Hakan
27-09-2006 6:43:21, 18:43
Evet arkadaşlar Yavuzun çinde olması sebebiyle bu haftaki organizasyonu üstlenip sevap kazanmak istiyorum. Sevabıma ortak olacak arkadaşlar içinMecidiye Camiini öneriyorum.Camiii imamı Cavit Hocamız Ctesi sabahı bizi mutlaka bekliyor. Yıldız Parkı girişinde parka hemen girmeden sağda bulunuyor. Beşiktaş Emniyet Müdürlüğünün hemen karşısı.
Nihat
27-09-2006 7:44:06, 19:44
Buluşma noktası ve saati aynı mı?
Hakan
27-09-2006 8:05:21, 20:05
30.09.2006 Cumartesi SABAH NAMAZI PROGRAMI
CAMİ:YILDIZ CAMİ (BEŞİKTAŞ YILDIZ PARKI YANI)
AVRUPA YAKASI BULUŞMA YERİ:BEŞİKTAŞ YILDIZ PARKI GİRİŞİ SAAT:5.30
1) goya
2) hunluata
3) trader
4) infinitedreams
5) Halil
6) BABAADAM
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)
son durum budur.
BABAADAM
28-09-2006 4:10:01, 16:10
dostlarım lütfen benide yazın listeye.
sahuru edip oradayım inşallah
Nihat
28-09-2006 4:15:53, 16:15
Kahvaltıyı yine Beşiktaş'ta mı yapıyoruz millet? :))
TR@DER
28-09-2006 4:17:23, 16:17
Arkadaslar ben Igneada kafılesını ıkna edebılırsem gelıcem.. Yoksa aranızda bulunamayacagımı uzuntulerımle belırtırım
polat
28-09-2006 4:22:17, 16:22
arkadaşlar imkanım olursa bende gelmeye çalışacağım.
sevgiler ...
aydinolmez
28-09-2006 5:23:30, 17:23
Bu hafta geçen haftaki gibi uyuyup kalmayız heralde nasıl olsa savur a kalkılıyor.Bu hafta katılımın çok olacağını zannediyorum
Hakan
28-09-2006 6:09:59, 18:09
30.09.2006 Cumartesi SABAH NAMAZI PROGRAMI
CAMİ:YILDIZ CAMİ (BEŞİKTAŞ YILDIZ PARKI YANI)
AVRUPA YAKASI BULUŞMA YERİ:BEŞİKTAŞ YILDIZ PARKI GİRİŞİ SAAT:5.30
1) goya
2) hunluata
3) trader
4) infinitedreams
5) Halil
6) BABAADAM
7) Aydın Ölmez
8) AKALTEKE
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)
evet abiler sahurdan sonra sizi camiiye çağırıyoruz. Essalatuuuuu Hayrunnn münennevr (Namaz uykudan hayırlıdır.)
aydinolmez
28-09-2006 6:12:22, 18:12
Anadolu yakasından gelen az olacak bu hafta galiba goya nezaman gelecek çin'den
akalteke
28-09-2006 8:19:43, 20:19
secdegahda avffa mashar olmakta var
yüz vurup kıblegaha gülden koku almak var
esselatühayrulminelnevm derken ezanlar
Hilalli gecenin sabahında bu garipte var
nasipse geleyim.
Hakan
28-09-2006 8:26:10, 20:26
eyvallah Tamer abi seni aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Siyahİnci
28-09-2006 10:30:28, 22:30
Kıymetli kardeşlerim hiç değilse Ramazan boyunca sabah namazlarını pazar sabahına alamaz mıyız?
kortello
28-09-2006 10:34:03, 22:34
Oruç tutanlar için birlikte sahur yapıp oradan namaza durulabilinirmi,malum ramazan böyle bi fikir geldi aklıma...Yani sahur vaktinden sabah namazına kadar birlikte olmak, acaba kabul edilebilir yada gerçekleştirilebilir ilginç bi aktivite olabilirmi....Olsada olmasada C.tesi inşallah namazda olacağım....görüşlerinizi merak etmekdeyim arkadaşlar.........
Nihat
28-09-2006 11:07:28, 23:07
Kortello; bence fikrin süper. Beraber sahur yapmak gerçekten iyi olur. Daha önce de dediğim gibi 'sizinle her yere'
Siyah İnci'nin 'hiç değilse Ramazan boyunca bu organizasyonları Pazar gününe alalım' fikri de düşünülmeli bence. Cumartesi günleri çalışan arkadaşlar abiler var (mesela ben). Namazdan sonra ne eve gidip uyunabilir, ne de iş saatine kadar kahvaltı falan yapılabilir. Eğer çoğunluk isterse Pazar'a alalım. Bir gün kala irtibat sorunu yaşarız diyorsanız bu hafta için Cumartesi diyelim yine, o gün konuşuruz isterseniz!..
TR@DER
28-09-2006 11:14:07, 23:14
Kişisel düşüncem bunu Ramazan boyunca sabah namazı yerine yatsıdan sonra cami ziyareti biçiminde tasarlamanızdır.. Katılım hızla artar buna eminim..İnsanlar namaz kılsın kılmasın gelirler..Aılelerını de getırırler..Bu hafta buluşan arkadaşlar bunu da değerlendirmeye alsınlar bence.. Dışarıya geziye gidenler de bu olaya katılamıyorlar neticede..Bu hafta bıze maalesef oyle olacak..
kortello
28-09-2006 11:46:55, 23:46
Kortello; bence fikrin süper. Beraber sahur yapmak gerçekten iyi olur. Daha önce de dediğim gibi 'sizinle her yere'
Siyah İnci'nin 'hiç değilse Ramazan boyunca bu organizasyonları Pazar gününe alalım' fikri de düşünülmeli bence. Cumartesi günleri çalışan arkadaşlar abiler var (mesela ben). Namazdan sonra ne eve gidip uyunabilir, ne de iş saatine kadar kahvaltı falan yapılabilir. Eğer çoğunluk isterse Pazar'a alalım. Bir gün kala irtibat sorunu yaşarız diyorsanız bu hafta için Cumartesi diyelim yine, o gün konuşuruz isterseniz!..
Pazar olması daha iyi olabilir,en azından katılım açısından,,Bir ilginç fikrim daha var ama nasıl karşılanır bilemiyorum....
Fikir : Anladığım kadarı ile namaz maneviyatımızı kuvvetlendirmek için tertip adilmiş bir icraat.Amma velakin (paylaşmadan geçemiyeceğim)Ramazan münasebeti ile haftada yine 1 gün bile olsa isteyen herkes ile teravih namazına dikkat çekmek isterim.Sebebi:
1-Katılım en üst seviyede olabilir
2-Teravih namazı kılmış oluruz şu mübarek ayda
3-Namaz sonrası yapılacak çay muhabbeti keyifli olabilir
4-Maneviyatımıza katkıda bulunulabilinir.(Malum 33 rekat sabır gerektirir)
Sadece fikirdir.....Paylaşım adına
Siyahİnci
28-09-2006 11:49:30, 23:49
Bir rivayete göre Osmanlı zamanında sabah namazlarında cemaat o kadar kalabalık oluyormuş ki Ayasofya camii yetmediğinden Sultanahmet camii inşa edilmiş.Ne var ki günümüzde camilerin en mahzun olduğu vakitler sabah namazları.Bırakın cemaati hocalar bile çoğu yerde sabah camiyi açmıyor.O yüzden sabah uygulamasına devam edilip ek olarak yatsı sonrası faaliyeti öneriyorum naçizane.
kortello
28-09-2006 11:56:56, 23:56
Eyvallah,ben hepsine varım,bunu ilk defa duydum ama iyi oldu,sebebi öğrenmiş oldum.
Hakan
29-09-2006 10:11:12, 10:11
Bu sahur olayını Halil de söyledi fakat malum Ctesi çalışanlar sabah camiiden işyerlerine gitmekteler ve bütün gün uykusuz kalmaktalar. Dolayısı ile ramazan boyunca pazar gününe kaydırırsak bence herkes evinde pazar günü istirahat eder. Yatsı namazı için isteyen buradan yine organize olabilir.
Trakya gezisine gidecek arkadaşlar yola erken çıkıyor kendilerini aramızda görmek istediğimizi bir daha tekrarlıyorum. Selamlar.
uzman
29-09-2006 10:28:54, 10:28
arkadaslar yarın kı sabah namazı ıçın söz vermıyorum sağlık soruları nedenı ile gelebılırsem kendımı ıyı hıssedersem inşallah gelıcem
Hakan
29-09-2006 11:14:30, 11:14
Bir rivayete göre Osmanlı zamanında sabah namazlarında cemaat o kadar kalabalık oluyormuş ki Ayasofya camii yetmediğinden Sultanahmet camii inşa edilmiş.Ne var ki günümüzde camilerin en mahzun olduğu vakitler sabah namazları.Bırakın cemaati hocalar bile çoğu yerde sabah camiyi açmıyor.O yüzden sabah uygulamasına devam edilip ek olarak yatsı sonrası faaliyeti öneriyorum naçizane.
Bu hafta gideceğimiz camiide senin bahsettiğin sabahları açılmayan camilerden. Hemn üstünde Yahya Efendi Camii bulunduğu için bazen yatsı için bile açılmıyor. Bu hafta camii imamı bizim için açacak o yüzden bende katılım fazla olsun isityorum ama nasip
kortello
29-09-2006 11:49:35, 23:49
anadolu yakasından gelecek arkadaşlardan motora binmiyeyim diye düşünenler olursa bana : 0533 775 75 37 den ulaşıp arabama buyurabilirler....
NOT: evlere servisimiz vardır...................
Son liste nedir bilen varmı ?
Hakan
30-09-2006 8:42:13, 08:42
Yaradana karşı bir borcumuzu/vazifemizi yerine getirip işimize,evimize,sınavımıza doğru yola koyulduk. Bu manası derin fazileti büyük ve sevabı bol olan organizasyonumuza katılan, katılamayan ve aramızda olayı ümit eden arkadaşlarımızın hepsinden Allah(c.c) razı olsun. Sohbeti ile sabahımıza dünyamıza ve kalbimize ışık tutan Mecidiye Camii imamı Cavit hocamızdan da.....
http://img100.imageshack.us/img100/8992/mecidiyefm5.jpg
Namazımızı kıldıktan sonra Mecidiye Camii ni inşa ettiren Sultan Albdül Mecit' in çalışma odasına karşılık gelen bir odada Cavit hocamızın Peygamber Efendimiz (s.a.v) in Şemaili üzerine sohbetini dinledik. Yatsı yada tekrar sabah namazı,sahur yada akşam çay sohbeti için ayrıca kendisinden davet aldık İkinci katta bulunan odalarda ufak tamirat işi kalmış bizi orada ağırlayacak. Osmanlı mimarisinin modern mimari tarzında değişik bir camisi minber bile mermerden yapılmış. Gerçekten görülmeye değer.Cavit Hocamızın tatlı dilinden o kadar hoşnut oldum ki bende Peygamber Efendimizin (s.a.v) Şemailini öğrenebilmek insanlara karşı olan temiz ahlakını iyice anlamak için Prof.Dr Ali Yardım ın hazırladığı kitaptan bir tane almaya karar verdim. (Damla Yayınevi (http://www.damlayayinevi.com.tr/kitap.asp?id=299))
Nihat
30-09-2006 10:49:20, 10:49
Gelen, gelemeyen en önemlisi vesile olan herkesten Allah razı olsun.
aydinolmez
30-09-2006 2:10:51, 14:10
Gelmeyi Son Ana Kadar Çok Istedim Ama Nasip Olmadi Allah Hepinizden Razi Olsun
dadas
30-09-2006 4:09:42, 16:09
kardeşbenide listeye yaz namaz tamamda kahvaltı işini ne yapacağız ramazandayız herkes oruç
Hakan
30-09-2006 5:01:02, 17:01
sahur programı yapacağız oraya yazarız kardeşim merak etme sen.
BABAADAM
01-10-2006 8:35:41, 20:35
dostlar bu sefer aranızda olamadım.inşallah bidahaki sefere.........
polat
02-10-2006 9:57:06, 09:57
ALLAH kabul etsin arkadaşlar
TR@DER
02-10-2006 7:35:19, 19:35
Arkadaslar çok güzel bir organizasyon yapmissiniz, açikcasi çok sasirdim ama bi o kadar da hosuma gitti. Saskinligimin sebebi tahmin ettiginiz gibi genelde motorculari çok farkli tanirlar disaridan görünce.. Manevi degerleri böyle el üstünde tuttugunuz için çok mutlu oldum. Allah kabul etsin tüm katilan arkadaslarin namazlarini..
Motosiklet sürenler de toplumun bir parçası.. Toplumun değerleri bizim değerlerimiz. Marjinal düşüncelere saygımız var ama marjinal olma gibi bir kaygı ya da özlemimiz yok..
Selamlar
kortello
02-10-2006 8:09:37, 20:09
Bu maneviyatımız sadece namaz değil tabiki;
1-Paylaşmak (bencil olmamak)
2-Hoşgörmek ( ağırbaşlı olmak)
3-Büyük olmak,Eğitimi ne olursa olsun kimseyi küçümsememek
4-Samimiolmak
5-KÜS KALMAMAK ki dinimizdeki en büyük günahlardan birisi................
Bunları çoğaltabiliriz ama mutlu bi toplum ve topluluklar için en önemlileri bunlardır.
Bi hatırlatayım dedim.......
Unutanlar olursa...
:)
Yavuz
03-10-2006 8:07:53, 08:07
tüm cemate selam arkadaşlar bir haftalık ayrılıktan sonra yine aranızdayım çok şükür.bu hafta nereye ve hangi şekilde gidicez bence bunu biraz tartışalım ve tabelamızı yeniyelim içimden geçen hep beraber bir sahur yapmamız ama buna uygun ortam ve mekan varmı acaba diye düşünüyorum cami olarakda bir eyüp cami yapalım diyorum nedersizniz (daha önce gitmiştik ama katılım az dı o yüzden tekrrar eyüp cami yazdım)
Hakan
03-10-2006 9:08:35, 09:08
Lütfen beni listeye ekleyiniz..
Yavuz
03-10-2006 9:33:53, 09:33
hakancım yaz beni diye kurtulamazsın kardeşim sahur işi olurmu sence ne yapalım
Hakan
03-10-2006 10:12:22, 10:12
Olur abi zaten beklenti bu yönde arzu ederseniz ctesi günü sahur yapalım oradan namazı kılalım. Geçen hafta arkadaşlar bu yönde istek ve görüş belirtmişti.
aydinolmez
03-10-2006 10:21:51, 10:21
Yavuz hoş geldin dostum iyisindir inşallah savur işine bende varım.....
Yavuz
03-10-2006 10:29:04, 10:29
tamam abiler sahur yapalım ama nerede nasıl bilgisi olan yazsın lütfen her şeye fikre açığız abi
hoşbulduk bu arada aydın abi
uzman
03-10-2006 10:47:40, 10:47
hoşgeldin yavuzum sağlık sorunumu aşabılırsem bende gelmek ısterım.
Hakan
03-10-2006 11:01:59, 11:01
Madem Eyüp Camii ne gideceğiz o zaman Haliç teki Tarihi İşkembeciye gidelim orada sahur yaparız yada eyüpte bir mekan buluruz ne dersiniz
Yavuz
03-10-2006 11:05:41, 11:05
uyar abi sizinle her yere diyorum ben ama işkembe bizi susatır be olm yemek de olsun yanında öyle bir yer bulalım hem herkez işkembe yemeye bilir
HALİL
03-10-2006 11:09:34, 11:09
yavuzum civanım hoşgeldin sefalar getirdin, haftasonuna sahur güzel olur bencede, o bakımdan dediğin gibi sadece işkembe bizi rahatsız etmesin şöle güzel yemek ve kahvaltının birarada olduğu bir mekan bulalım yiyelim içelim muhabbet edelim ordanda namazımızı kılalım, buluşma saatinide ona göre ayarlayalım tabi...
aydinolmez
03-10-2006 11:10:17, 11:10
Eyüp de buluruz abiler sahur da işkembeci de ne işimiz var...
Yavuz
03-10-2006 11:15:36, 11:15
hoşbulduk abilerim kardeşlerim doslarım allah sizede nasip etsin.
arkadaşımdan aldığım bilgiye göre sultanahmet civarında ismi bilinmeyen sultanahmet caminin yanındaki dikili taşı geçince sol tarafta restorant varmış sahur programı varmış diyor yolu otarafa düşen varsa bir ilgelinsin diyecektim
HALİL
03-10-2006 11:16:30, 11:16
hocam yine en yakın sensin oraya bi bakıver iki dakka dükkandan dışarı çıkta:)
Yavuz
03-10-2006 11:38:59, 11:38
:)) :)) :)) halil akşam bakmaya çalışıcam
Nihat
03-10-2006 11:46:55, 11:46
Sahur programına ben de varım...
Kahvaltılı çeşitli bir şeyler olmalı. Bi Çorbayla sahur olur mu hiç? Manyak gibi yerim ben sahurda...
Nihat
03-10-2006 4:46:57, 16:46
Harikasiniz arkadaslar!Harikasınız yerine 'harikayız' dememek için hiç bir nedenin yok.
dadas
03-10-2006 11:04:25, 23:04
Abi kaçtır yazıyom benide yazın listeye diye ama kimse umursamıyo.
Bi de olaya sahurdan başlasak.
TR@DER
06-10-2006 11:15:06, 11:15
Evet bu haftanın programı nedır arkadaslar.. Yavuz programı yaz topıgı one cıkaralım. hatta bıraz erken bulusup sahuru beraber yapalım bu gece..
Nihat
06-10-2006 11:20:54, 11:20
Çin malı organizasyon bu kadar olur ancak... Cuma geldi hala tık yok :)
Yavuz
06-10-2006 11:30:38, 11:30
dadas haklısın ekledim seni geçen haftaya yazdın sandım seni kusra bakma.
nihatcım sahur programı için hiç kimsede bir oluşmuş fikir yok ben diyorumki gece buluşalım 04.00 gibi eyüpte açık olan bir mekana dalalım siz nedersiniz açkalacak halimiz yokya koskoca istanbulda
TR@DER
06-10-2006 11:33:52, 11:33
nihatcım sahur programı için hiç kimsede bir oluşmuş fikir yok ben diyorumki gece buluşalım 04.00 gibi eyüpte açık olan bir mekana dalalım siz nedersiniz açkalacak halimiz yokya koskoca istanbulda
Bende aynı dusuncedeyım. saat 4,30 ıyı degılmı . 4,15 de koprude bulusup basarız. avrupa grubu da dırek eyube gelır.. eyup kalabalık dersenız sultanahmette bulusuruz..
Konuyu netlestırıp kımler gelecek bakalım
halilertan
06-10-2006 11:34:11, 11:34
yavuz benide yaz namaza kardeşim
Bende aynı dusuncedeyım. saat 4,30 ıyı degılmı . 4,15 de koprude bulusup basarız. avrupa grubu da dırek eyube gelır.. eyup kalabalık dersenız sultanahmette bulusuruz..
Konuyu netlestırıp kımler gelecek bakalım
eyüp inanılmaz kalabalık olur haberiniz olsun
Hakan
06-10-2006 11:40:42, 11:40
uygundur abi bencede avrupa yakası direk oraya gelsin geçen motorları çektiğimiz yerde buluşuruz. Birde güncel liste alalım yavuz
Nihat
06-10-2006 11:42:04, 11:42
Konuyu netlestırıp kımler gelecek bakalımAbi bence 4.00 olsun. Ezan 5.20 gibi okunuyor. Eğer 4.30 buluşursak biryere oturup yemeğe başlamamız baya vakit alacağında yemekten sonraki çaylı muhabbete pek vakit kalmayacaktır. Yarım saati lafı olmaz derim ben.. 4'te buluşalım.
Eyüp kalabalık olabilir tabi ama ne kadar olabilir ki. Cuma namazından da, pazar sabahı namazından da daha az olacaktır. Sorun çıkacağını sanmıyorum.
Benim oyum saat 4'te Eyüp olmakla beraber alınacak her karara uyuyorum.
akalteke
06-10-2006 11:42:16, 11:42
Merhaba arkadaslar. Acizane benimde bir fikrim var. Ayvansarayda arkadaslarımızın kurduğu iftar çadırı var. Her zaman cayda var. etrafında ensardan sahabelerde mevcut. Sahurluklarımızı yanımıza alsak sahurumuzu çadırda yapsak ondan sonrada Eyüp el ensariyi ziyaret edip sabah namazını geçip süleymaniyede kılsak olurmu.
TR@DER
06-10-2006 11:50:41, 11:50
Merhaba arkadaslar. Acizane benimde bir fikrim var. Ayvansarayda arkadaslarımızın kurduğu iftar çadırı var. Her zaman cayda var. etrafında ensardan sahabelerde mevcut. Sahurluklarımızı yanımıza alsak sahurumuzu çadırda yapsak ondan sonrada Eyüp el ensariyi ziyaret edip sabah namazını geçip süleymaniyede kılsak olurmu.
Tamam saat 4 olsun o zaman.. AKALTEKE hocam senın ayvansaraydakı cadır nerde kuruluyor.. Anemaz zındanlarının etegınde kosede otopark var yol kenarında ufak camının yanında orası mı..Yanı dıger degısler kopruden asagı donunce eyube degıl unkapanına donup koprunun altını gecer gecmez sag da mı?
Yavuz
06-10-2006 11:55:32, 11:55
hakan daha netleşmedi o yüzden güncellemedim
kafam çok karıştı abi biri bana yardımcı olsun da toparlayalım şunu
ben yanıma sahurluk alamam kahvaltı türü yiyiorum o yüzden bir börekçiye uğrayalımda öyle gidelim çadıra abi
akalteke
06-10-2006 11:57:40, 11:57
Tamam saat 4 olsun o zaman.. AKALTEKE hocam senın ayvansaraydakı cadır nerde kuruluyor.. Anemaz zındanlarının etegınde kosede otopark var yol kenarında ufak camının yanında orası mı..Yanı dıger degısler kopruden asagı donunce eyube degıl unkapanına donup koprunun altını gecer gecmez sag da mı?
Aynen orası evet 2 tane yan yana çadır. Aksam müzmin istanbul turumu yaparken uğradım çay içtik sohpet ettik yahu dedim arkadaslarla gelelim bir sahur yapalım. eyvallah dedi cengizhan kardeş bende eyvallah dedim.
TR@DER
06-10-2006 11:59:14, 11:59
Arkadaslar sızce de uygunsa AKALTEKE nın dedıgı yerde saat 4 de bulusmayı onerıyorum.. Uygunsa Uygun dıyelım krokısını cıkarıp ekleyım ben.. Ne dıyorsunuz
Yavuz
06-10-2006 12:04:14, 12:04
konuyu sonlandırıyorum yorumsuz bir şekilde afişe edicem biraz sonra akaltekenin dediği mekana yolculuk edicez hemde namaz kılmak için eyübe yakın program oluşmuştur ayrıntılar az sonra.:okk:
Yavuz
06-10-2006 12:20:45, 12:20
07/10/2006 Cumartesi
SABAH NAMAZI PROGRAMI VE SAHUR
SABAH NAMAZI : EYUP CAMISI..
ANADOLU YAKASI BULUŞMA YERİ:1.KÖPRÜ SAAT:04.00
AVRUPA YAKASI BULUŞMA YERİ: BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON KOKOREÇ ÖNÜ SAAT 04.00
AVRUPA YAKASI BİZİ BEKLEMİCEK BULUŞMA YERLERİNDEN 2 GRUP AYRI BİR ŞEKİLDE GİDECEK
1) HUNLUATA
2) GOYA
3) İNFİNİTEDREAMS
4) BABAADAM
5) DADAS
6) HALİLERTAN
7) TRADER (ARTCI ALABILIR ILGILNENLER SOYLESIN. EV ICERENKOYDE)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)
SAHUR PROGRAMI : AYVANSARAYDA ÇADIRDA YAPILACAK YANIMIZDA YİYECEK VE SU ALICAZ İSTER EVDEN İSTERSE AÇIK OLAN BİR BÖREKÇİ DEN YİYECEK TEMİN EDLİLECEK.
http://img224.imageshack.us/img224/2300/bulusmayj3.gif (http://imageshack.us)
akalteke
06-10-2006 12:33:41, 12:33
http://img82.imageshack.us/img82/1345/ayvansaraywx0.jpg (http://imageshack.us)
Bunun yardımcı olacağını umarım
BABAADAM
06-10-2006 12:34:31, 12:34
yazın dostlar benide listenize......
yanlız sahurluk meselesini anlayamadım.yanımıza almak falan...gelin şu olayı bir börekcide falan yapalım.alalım ne lazımsa yapalım sahurumuzu diyecem ama uyarmı bilmem.
TR@DER
06-10-2006 12:39:17, 12:39
Bunun yardımcı olacağını umarım
Mekan benım tahmın ettıgım yer abı buluruz kısmetse dert olmaz.. yalnız su yemek ısı ne olacak cadırda sadece cay servısı mı var .. yemek ısını de yakın bır yerden borek alarak mı cozelım ne yapalım ..(mesela fatıhten saraydan ) onerılerını beklıyoruz..
Nihat
06-10-2006 12:40:37, 12:40
Plan çok güzel... umarım bir aksilik çıkmaz da sahuru 'çay'sız yapmak zorunda kalmayız.
Börekçiden bir şeyler almak iyi de... ben yine de evden büyükçe bir ekmek hazırlamayı düşünüyorum.
Ayrıca Avrupa tayfasıyla Beşiktaş'ta buluşmak yerine direk mekana geçmek benim için daha uygun olur. Sabah beni beklemeyin.
halilertan
06-10-2006 12:52:40, 12:52
bence sahuru düzgün yapalım, kıytırık bişey olmasın, earlyriders a yakışan olmalı
akalteke
06-10-2006 1:01:30, 13:01
Vallaha yer müsait ben şahsen evden bişeyler getirmeyi planladım. Fakat toplu bir alışveriş ve masrafların paylaşımı da çok güzel olabilir. bu konuda fikirleri olan arkadaslar söylesin. Bu arada birde beyazıt meydanında sabah ezanlarını beraber dinlemeyi tavsiye ederim
Hakan
06-10-2006 1:56:00, 13:56
Altımızda nasıl olsa motor var sahuru yemek olarak yiyelim börek poğaça sizi kandırmaz diye düşünüyorum aşağı yukarı 4,30 ile 5,30 arasında yemeği yer çayı içer namaza gideriz. Ezan okunuyor ama hemen namaz kılınmıyor brnim fikrimde bu.. Baki selamlar.
TR@DER
06-10-2006 2:08:32, 14:08
Bence bırseyler getırmeyelım derım.. Gıdıp uygun bır yerde bırseyler yerız. Corba ıcerız.. Mesela Fatıhte KOMUR var orda ben bır kere sahur yemıstım..
Ben bıreysel olarak kendımı anca getırırım:) Yemek ısını ordan cozmek taraftarıyım . Ama arkadaslar evden bırseyler getırırlerse ben de hemen orda tedarık ederım brıseyler dert olmaz ..
Nihat
06-10-2006 2:12:13, 14:12
Abi Komur dediğin yer ne tür bir yer? Adam gibi kahvaltı edebilir miyiz yoksa yemek türleri mi var?
TR@DER
06-10-2006 2:19:09, 14:19
bakarız motrla begenmezsek yemeyız bence yemek konusunu bulusunda konusalım..
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2010
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.