PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Kartal Köprüsünde Kaza

Calia
21-11-2006 9:49:37, 09:49
Günaydın... Aramızda Tuzla-Pendik tarafından E5 kullanarak Kadıköy istikametine giden üyelerimiz varsa muhtemelen bu sabah Kartal köprüsündeki motosiklet kazasını onlarda görmüşlerdir.

Hergün motosiklet ile işe gidip gelen benim gibi birisi için karşılaştığım manzara hiç hoş değildi doğrusu. Motosiklet sürücüsü sanırım bir arabaya arkadan çarpmıştı çünkü motosikletinin önü parçalanmıştı ve sürücü yerde baygın şekilde yatıyordu. Her ne kadar durup yardım etmeyi istesemde polis kimsenin durmasına izin vermedi. Olaya karışan araç muhtemelen kaçmıştı çünkü olay yerinde polis aracından başka bir araç yoktu....

En kötüsü elbette yerdeki hareketsiz yatan sürücünun durumuydu. Ambulans nerede diye düşünürken karşı taraftan ambulansın geldiğini gördüm. Durumun ne olduğunu bilemiyorum ama hayati bir tehlikesinin olmadığını umud ederim. Sürücünün kaskı ve korumaları yoktu.

Çoğu kişi ama mecburiyetten ama sevdiği için motosiklet kullanıyor fakat her zaman kaskımızı takmayı, gerekli önlemleri almayı ve trafik kurallarına uymayı ihmal etmeyelim... Kaza geliyorum demiyor ve bugün o sürücünün başına gelenler bizimde başımıza gelebilir...

vedatkaya
21-11-2006 9:53:28, 09:53
umarım iyidir durumu..
ful koruma zevke zevk katar..
eziyet değildir..
lütfen üşenmeyelim kazanın zamanı belli değildir..:)

SuSpect
21-11-2006 9:55:51, 09:55
Korumasız kesinlikle trafige çıkmam, bakkala bile giderken en azından kask takmaya çalışırım.

Trafik kurallarına elimden geldiğince (hız konusu hariç) butun kurallara uymaya çalışırım.

En sinir olduğum motorcu tiplerinde hem korumasız geziyor motorla, e iyi tamam gez sen bilirsin ama herif bununla yetinmiyor, altındaki 100cc lik scooter la e-5 de makas atarak gitmeye çalışıyor. Yazık ben sadece izliyorum yapabileceğimde hiç birşey yok.

Yavuz
21-11-2006 9:56:43, 09:56
calia yazdıklarında tümüyle haklısın dikkat etmek lazım kesinlikle olması muhtemel kazalardan ola bilecek en az hasarla atlatmak için tam koruma dediğimiz tüm kıyafetrimizi giymemiz şart ne zaman nerede bizi ne bekliyor belli değil.:okk:

barisbiy
21-11-2006 10:16:21, 10:16
Kaza geçiren arkadaşa geçmiş olsun dileklerimizden fazla birşey gelmiyor elimizden. Elimizden gelen çevrmizdekileri ve uyarabildiklerimizi uyrarak tam koruma kullanmalarını sağlamak. Bunun yanında da motosikletinde bir araç olduğunu otomobil kullanıcılarına kabul ettirmek. Tekeriniz düz bassın ve kaskınız yer görmesin inşallah

tororosso
21-11-2006 10:41:37, 10:41
arkadaş tam konuya değindin herşeyden önemlisi can güvenliği lütfen herkes kaskını korumalarını gıyd-sın sonucu kötü olmadan önlemımızı almalıyız

Jasmine
21-11-2006 3:21:14, 15:21
kaza geçiren arkadaşa geçmiş olsun umarım kötü bişey olmaz zaten artık korumaların öneminden bahsetmek bile komik biyere gitmek için evden çıktığımızda nasıl gideceğimiz yere uygun bişeyler giyip çıkıyorsak ayakkabımızı giyiyorsak motora binerken giydiklerimizde bu denli olağan olmalı .Ben kendimden bliyorum :) korumasız motora binmek mi aslaaaa aksi takdirde bugün hayatta olmayabilirdim veya sakat olabilrdim.

dogma
21-11-2006 3:40:59, 15:40
Kaza geçiren motorcuya şifalar diliyorum.
Arkadaşlar korumalı giyim kuşam hakkında yazdığınız bilinçli yazılar hepimizin dikkatini çekmekte. "Geçen gün de yazmışlardı, ben fazladan yazmayayım" demeyip bu kabil yazılarınıza devam edin fırsat buldukça. İnsan beyni tekrarlarla öğrenirmiş. Yeter ki bu tekrarlar sözlerle olsun; "tekrar eden kazalarla" değil..:icon_rolleyes:

Nihat
21-11-2006 3:56:35, 15:56
ful koruma zevke zevk katar..
eziyet değildir..Evet. Montumu, kaskımı, dizliklerimi eldivenlerimi vs. takıp/giyip yola çıktığımda daha bir motosiklet kullandığımı hissediyorum. Korumasız kullanan birini gördüğümde sanki bir 'iş' yapıyormuş, bir an önce bitmesini istiyormuş gibi geliyor.
Sadece bir kere korumalarını giyip bir -atıyorum- Polonezköy yapsalar bizimle
bir daha da çıkarmazlar ama...

Allah şifa versin yaralıya (sadece yaralı olduğunu umuyorum)