Tam Sürüm Bilgini Göster : Japonya'da 8.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami alarmı verildi.
SERDAR
15-11-2006 3:20:26, 15:20
http://img292.imageshack.us/img292/3149/1957814a6c61tn4.jpg
Kuril Adalarını vuran 8,1 büyüklüğündeki depremin ardından Japon sahillerinde en az 2 metrelik deprem dalgaları oluşması bekleniyor. Japon Meteoroloji Ajansı, 8,1'lik depremin TSİ 13:15'te Japonya'nın kuzeyindeki Etorofu adasının 390 kilometre doğusunda meydana geldiğini duyurdu.
Ajans, tsunaminin Japonya'nın kuzeyi ve doğusunu TSİ 14:10'da vurmasının
beklendiğini açıkladı. Ajans, pasifik sahillerinde yaşayanları yüksek yerlere
kaçmaları konusunda uyardı.
2 METRELİK DALGA BEKLENİYOR
Ajans, Pasifik'teki Hokkaido ve Honşu adalarına TSİ 14:10'da en az 2 metrelik dalgalar vurabileceği uyarısını yaptı. Bu arada, Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi USGS, internet sitesinde, 27.7 kilometre derinlikteki depremin büyüklüğünün 7,8 olduğunu duyurdu.
SuSpect
15-11-2006 4:04:35, 16:04
Hadi bakalım. Hondaları kurtarın ıslanmasınlar. :))
bonnie&clide
15-11-2006 4:59:23, 16:59
darısı çinlilerin başına inşallahhhh
NicemaN
15-11-2006 5:29:31, 17:29
abi naptınız ya kaç insan ölebilir orada veya kaç insan öldü kaç insan sakat kaldı kaç insan acı çekiyor veya çekecek bunları düşünmeden dalga geçmek çok doğru gelmedi bana....
YeBRu
15-11-2006 5:48:04, 17:48
abi naptınız ya kaç insan ölebilir orada veya kaç insan öldü kaç insan sakat kaldı kaç insan acı çekiyor veya çekecek bunları düşünmeden dalga geçmek çok doğru gelmedi bana....
katılıyorum..böyle bi konuda nasıl dalga geçebildiğinize şaşırdım doğrusu :icon_rolleyes:
serkan79
15-11-2006 6:51:25, 18:51
umarım japonlar önlemlerini almışlardır
bonnie&clide
15-11-2006 7:09:25, 19:09
Dalga geçmekmi kim demiş dalga die,bu güne kadar yaptıkları nın doğa intikamını alıyor.Çinlilerin doğaya ve hayvanlara yaptıkları katliamlar hakkında hiç fikriniz varmı?KÜçücük esir çocukları denizin ortasında ayaklarından zincirleyerek sweet ship denilen koca gemilerde zorla çalıştırıldıklarından haberiniz varmı?Japonların yıllarca balina ve yunusları acımasızca katlettikleri hakkında fikriniz varmı?Bu doğanın dengesini bozarsanız doğada sizin dengenizi bozar ilahi adalet,eden bulur..Bir köşeye geçip üzülmüş gibi yapamam çünkü hiç mi hiç üzülmüyorum..
müjde
HALUKBOYRAZ
15-11-2006 7:10:32, 19:10
Dalga geçmekmi kim demiş dalga die,bu güne kadar yaptıkları nın doğa intikamını alıyor.Çinlilerin doğaya ve hayvanlara yaptıkları katliamlar hakkında hiç fikriniz varmı?KÜçücük esir çocukları denizin ortasında ayaklarından zincirleyerek sweet ship denilen koca gemilerde zorla çalıştırıldıklarından haberiniz varmı?Japonların yıllarca balina ve yunusları acımasızca katlettikleri hakkında fikriniz varmı?Bu doğanın dengesini bozarsanız doğada sizin dengenizi bozar ilahi adalet,eden bulur..Bir köşeye geçip üzülmüş gibi yapamam çünkü hiç mi hiç üzülmüyorum..
müjde
hepsi birdenmi yapmış
bonnie&clide
15-11-2006 7:15:30, 19:15
Hepsi birden deilse neden karşı çıkılmıor ?Söylermisiniz bana neden protesto edilmiyor?Neden çünkü umursanmıyor daa 1 ay önce tüm ewlerden köpekleri toplayarak döve döve vahşetle öldürdüler ozaman neredeydi bu hepsiii????
Dünya yanlız pandalardan oluşmuyor,onları korumakla iş bitmiyor.Doların getirdiklerine kulaklar tıkanınca olmuyor..İsterseniz link veriim bir bakın mideniz kaldırırsa ben hasta oldum zira epey bi süre pek tawsiye etmem..Sırf hondaları yaptılar die japonları sewemem kusura bakmayın
aybiketa
15-11-2006 7:17:55, 19:17
Genelleme yapmak yanlış olur bence de..
Hayvansever Japonlar da ölmüş olabilir..
İnsanların doğaya yaptıkları gerçekten göz ardı edilemeyecek kadar çok
Ve gerisi takdir-i İlahi..
serkan79
15-11-2006 7:22:38, 19:22
kusura bakmayın benim jeton paraşütle düşüyo alaka nedir anlayamadım bikaç kişi doğaya zarar verdi biri birilerine eziyet etti tsunami olsun zarar görsünler ilahi adalet ?
17 aylık bebeye tecavüz edildi 20 yasındaki genc kız 17 ytl si yüzünden öldürüldü günde yüzlerce gasp adam yaralama cinayet hırsızlık v.s yapılarak bi çok insanın canı yakıldı kafamıza göktaşı düşsün ozaman yok olalım hepberaber
HALİL
15-11-2006 7:22:59, 19:22
Arkadaşlar gereksiz gerilim yapıyorsunuz, bence gerek yok, sonucta deprem bir tabiat olayıdır, bugün orda yarın burda olabilir, insanların ölmesine gelincede kim ne yaparsa bi şekilde cezasını çeker ama bu dünyada ama öbür dünyada, ama kimsenin içini bilmediğimiz için yargılamada yapmamamız gerektiğini düşünüyorum, insancıl bir şekildede yaklaşırsak, kimsenin zarar görmesinide istemeyelim bence...
bonnie&clide
15-11-2006 7:24:06, 19:24
Aybiketa cığım ,belki bana kızıyorsunuz katı buluyorsunuz,ama bir gün gelecekki doğa daha büyük intikamlar alıcak zaten küresel ısınma sorunu ile karşı karşıyayız.Doğa anormalliğe doğru gidiyor.Ve bunlar olurken yüzdelik kısımlar bizi kurtarmıyacak ,o yüzden benim asla bu konuda hoşgörüm yok..
serkan 79 bu tc olayı konu dışı sen doğaya zarar verirsen doğada sana verir.Sen birine zarar verirsen biride sana verir gibi algılayabilirsin basitleştirirsek...
serkan79
15-11-2006 7:32:14, 19:32
Türkiyede doğaya zarar verilmiyomu ? mesela adamın birine arazi lazım oldugunda gidip orman yakıyo sonra hazineden satın alıyo yanan yeri göktaşı düşmesin ozaman deprem olsun tsunami bizide vursun
bonnie&clide
15-11-2006 8:00:54, 20:00
ewet ama Allaha şükürki daha ileri aşamaya geçemedik türkiye olarak,yane binlerce kedi köpeği uzakdoğuya yollayıp orda canlı canlı ellerini ayaklarını kesip derilerini yüzülmesine sonra daha can çekişirken hayvanı fırlatıp gözyaşlarının akmasına sebep olmadık.siZ HİÇ BİR canlının acıdan ağladığını gördünüzmü ?ben gördüm sadece kirpikleri kalmış bir canlının anlam veremez acı dolu bakışlarını gördünüzmü? ben gördüm..Sonra onların batıya yollanıp asya kurdu olarak endüstride kullananıda gördüm ben dostlarımı üzerime giymem giyenide sewmem ,sebep olanıda sewmem.Kısaca istediğinizi anlatın ama ben üzülmüyorum.
HALUKBOYRAZ
15-11-2006 8:02:49, 20:02
al bendende o kadar zehirli atıklarıda çinliler attı o zaman bizim topraklara :kahkaha: :kahkaha: :kahkaha:
bonnie&clide
15-11-2006 8:11:06, 20:11
merak ettim zehirli atıkları için yada doğa için ne yaptığınızı gülmek haricinde haluk boyraz arkadaşım..Acaba hiç gerekli bir merciye bir protesto maili attınızmı yada doğa için haa bilginiz olsun die söylüyorum yarın bin ağaç bin kap mama kanpanyası için para yatıracağım akbanka..Varil atmasamda en azından gülmek haricindede birşeyler yapıyorum .Belki sizde yapıyorsunuzdur :) o zaman ne mutlu TÜRKÜM DİYENE
HALUKBOYRAZ
15-11-2006 8:27:21, 20:27
merak ettim zehirli atıkları için yada doğa için ne yaptığınızı gülmek haricinde haluk boyraz arkadaşım..Acaba hiç gerekli bir merciye bir protesto maili attınızmı yada doğa için haa bilginiz olsun die söylüyorum yarın bin ağaç bin kap mama kanpanyası için para yatıracağım akbanka..Varil atmasamda en azından gülmek haricindede birşeyler yapıyorum .Belki sizde yapıyorsunuzdur :) o zaman ne mutlu TÜRKÜM DİYENE
yaptığınız bağışlar iç tebrikler
ama yaptığınız ve yaptığımız bağışlar kendimizde kalsın güldüğüm nokta elmalarla armutları karıştırıyorsun kahrolsun çinliler doğayı katlediyorlar diyorsun ben hepsimi diyorum senin için fark etmiyor her halde
o zaman bu zehirleride atan bizim insanlarımız
bizdemi kahrolalım
lütfen baştan aşağı topiği okursan ne den güldüğümü anlarsın
bu arada can cekişen bir insan gördünmü binlerce insanın ölümünden bağseden biri için çok merak ettim
not: bu arada binlerce insan ölsün diyen birisiyle arkadaş olmak istemem
Rüzgarınoğlu
15-11-2006 8:40:41, 20:40
Yüzyıllardır insanlar,insanları hayvanları ve doğayı kendi çıkarları zevkleri ve egoları için yok ediyor.Bu çinde Japonyada değil insanlığın olduğu her yerde vardı ve var olacak.İki çeşit insan vardır iyi olanlar ve olmayanlar mühim olan bizim hangi tür olduğumuzdur.
Tabiki etkilerin birde tepkisi olduğu için doğanında bu yapatıklarımıza bir tepkisi olması normaldir.
Ancak dediğim gibi her toplumda kötüler kadar iyilerde mevcuttur.Her yapılanı o topluma mal edersek şayet,gece yarısı expresi gibi toplumumuzun hepsine mal edilmiş bir filme karşı çıkmamızın anlamı olmaz.
Demek istediğim şu doğaya tabiki zarar verilmesin hayvanlara tabiki işkence yapılmasın ancak doğal afetleri bunların karşılığıdır zihniyeti güdemeyiz.
17 Ağustos depreminde ölenler kötümüydü veya doğaya zararmı veriyordu belki ama belkide değil bilemeyiz o kadar ölen insanı tanıyamayız.
Şunu yapalım doğaya karşı duyarlı olalım hayvanlara karşı duyarlı olalım ancak doğal felaketler sonucu o kadar zor şartlara sürüklenen insanlarada duyarlı olalım.
İnsanlığımız önce insanlara sonra tabiata duyarlı olsun.:love10:
Saygılarımla..
Rüzgarınoğlu...
bonnie&clide
15-11-2006 8:42:05, 20:42
Evet gördüm bilginize sunulur..Yaptığımız bağışlar bizde kalmazsa duyurulursa belki daha çok bağış olur kanısındayım...Ha arkadaş demem için kusura bakmayın bende benle sen die konuşanların arkadaşı olmam zaten ilk başta.Çünkü dediğim gibi tanışmıyoruz..
YAPANDA İNSAN ÇEKENDE İNSAN KONUNUN ÖZETİ BENDE..
Siz hoşlanacaksınız diede fikrimi deiştiremiyeceğim üzgünüm
İnsan ve tabiat bütündür ayrılamaz..öNCESİ sonrası olamaz bana göre
Rüzgarınoğlu
15-11-2006 8:55:13, 20:55
Bence önce insanların insanlara saygısı ve sevgisi olursa zaten bütünlük sağlanmış olur.
Saygılarımla..
Rüzgarınoğlu...
>>>Bu konu ADMIN tarafından kilitlenmiştir.<<<
Admin : HALİL (http://www.earlyriders.net/private.php?do=newpm&u=1)
Admin Mesajı : Güncel Haberler bilgilendirme amaçlı haberlerdir, Arkadaşlarımızın gereksiz polimiklere girmeleri için değildir, lütfen forumda birbirimiz kırıcı cümlelerden uzak olalım.
İlgili Kural :
- Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degiştirme ve silme hakkına sahiplerdir.
- Foruma üye olan herkes FORUM KURALLARI (http://www.earlyriders.net/announcement.php?f=24) 'nı kabul etmiş sayılır.
- Şikayetler için info@earlyriders.net (info@earlyriders.net)
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2010
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.