PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Hafıza

SuSpect
13-12-2006 7:55:19, 19:55
Ark.lar mail ile gelmişti, pek heyecanlandırıcı değil ama yinede değişik bir yazı sizlerle paylaşmak istedim.

-------------------
Haydarpaşa Garı'nın önünde daha geçen seneye kadar yaşlı bi adam otururmuş. Adam her sabah gara gelir, insanları seyreder, hava kararınca da gidermiş. Garın çalışanlarına göre bu adamın hafızası o kadar kuvvetliymiş ki, gün içinde gördüğü bi'şeyi yıllarca unutmazmış.
Geldikleri trende kondoktörden bu hikayeyi dinleyen iki arkadaş, adamın mükemmel hafızasını sınamak için bi test yapmaya karar vermişler. Bizimkilerin planı, yıllar sonra hangisinin yolu İstanbul'a düşerse adama, "Beni tanıdın mı?" diye sorup hafızasının gücünü ölçmekmiş.
Trenden inince adamı bulmuşlar ve ona, "Bu sabah kahvaltıda ne yedin?" diye sormuşlar. Adam da umursamaz tavırlarla, bunların doğru dürüst suratına bile bakmadan, "Yumurtaaa" diye cevap vermiş. Neyse canım abim, aradan yıllar geçmiş, iki arkadaştan birisi ölmüş. Diğeri çoluk çocuğa karışmış, iyice yaşlanmış ve bi gün yolu yine İstanbul'a düşmüş. Haydarpaşa Garı'nda trenden inmiş ve tam vapura binecekken birisi omuzuna dokunmuş. Dönüp bakmış, hiç tanımadığı bi adam. "Ne diyecek bu" diye düşünürken adam, "Rafadandı" deyip kalabalığa karışmış.

------------------------

Adminimiz doğruluğunu onayladı fakat biras değişikmiş.;

Bu hikayenin aslı şöyle aslında ;
Yavuz Sultan Selim' in Hasan Cemal adında bir yardımcısı vardır, beraber Ridaniye seferine çıkarken, Üsküdar dan geçerler, Hasan Cemal Sultana ;
- Hünkarım Bu sabah Üsküdarda güzel bir kahvaltı yaptım der.
- Sultanda ne yedin diye sorar, Hasan Cemal "Yumurta" diye cevap verir,
Sefer 3 yıl sürer beraber seferden dönerler, Üsküdardan halkın içerisinden geçerlerken, Yavuz Sultan Selim, Hasan Cemale dönerek Nasıldı? diye sorar.
Hasan Cemalde "Rafadandı Hünkarım" der. Bu olay yaşanmış bir hatıradır...

hook
14-12-2006 12:13:57, 00:13
İyiydi bu akşam akşam buğra'cığım:)

Valla ayrıca bende öyle olmak isterdim

zuhtupasa
14-12-2006 12:50:17, 00:50
:bravo: HA bu arada tabuda fark 15 di..:)
S&S

Giray
14-12-2006 12:51:48, 00:51
İyiydi bu akşam akşam buğra'cığım:)

Valla ayrıca bende öyle olmak isterdim

ben öyle olmak istemezdim. bu bilgiyi kafada tutmanın bana hiç faydası olmayacak çünkü.

vedatkaya
14-12-2006 8:05:06, 08:05
eline sağlık güzeldi..

ben dün ne yedim yaa :)

aydinolmez
14-12-2006 2:22:29, 14:22
Bence bu bir hastalık uzak geçmişi hiçbir zaman unutmuyorlar ama yakın geçmiş hemen unutuluyor(Alzemmer hastalığı zannedersem)

Jasmine
14-12-2006 4:48:30, 16:48
Bence bu bir hastalık uzak geçmişi hiçbir zaman unutmuyorlar ama yakın geçmiş hemen unutuluyor(Alzemmer hastalığı zannedersem)

??? ??? ya korkutma insanı aydın bende 3 yaşımdaki herşeyi hatırlıyorum ama.... ne diyecektim yav unuttum ???

hook
14-12-2006 5:03:55, 17:03
??? ??? ya korkutma insanı aydın bende 3 yaşımdaki herşeyi hatırlıyorum ama.... ne diyecektim yav unuttum ???

Vah vaaaahhhh bu senin öğrencileri tanıyormusun yasemin?Beni beğenmiyormusun?Daha gençsin halbuki:icon_bounce:

HALİL
14-12-2006 5:28:53, 17:28
Yavuz Sultan Selim' in Hasan Cemal adında bir yardımcısı vardır, beraber Ridaniye seferine çıkarken, Üsküdar dan geçerler, Hasan Cemal Sultana ;
Sefer 3 yıl sürer beraber seferden dönerler, Üsküdardan halkın içerisinden geçerlerken, Yavuz Sultan Selim, Hasan Cemale dönerek Nasıldı? diye sorar.

Jasmine
14-12-2006 6:16:09, 18:16
Vah vaaaahhhh bu senin öğrencileri tanıyormusun yasemin?Beni beğenmiyormusun?Daha gençsin halbuki:icon_bounce:

pardon siz kimdiniz ? tanışıyormuyuz ???

hook
14-12-2006 6:43:57, 18:43
pardon siz kimdiniz ? tanışıyormuyuz ???

Ayyy pardon miss yanlışlıkla olmuş dilimi arılar naapsınki bidaha yapmayacağım:love10:

SuSpect
14-12-2006 7:49:42, 19:49

Haklıolabilirsin hocam, bunu hiç duymamıştım. sonuçta benımki bana maille geldi biri sallamışta olabilir, ama sende aynı şeyleri söylüyorsun gerçekçilik payı artıyor. :okk: