Tam Sürüm Bilgini Göster : 29/11 Çarşamba, Eğitim Semineri (Güvenli Sürüş için Esas Temeller)
SERDAR
22-11-2006 3:13:02, 15:13
TEORİ EĞİTİMİ
Arkadaşlar, bu eğitimin bize günlük hayatımızda çok faydalı olacağına inanıyorum. Eğitimi organize edebilmemiz için katılımın en az 20 kişi olması gerekiyor.
Eğitimi 29 KASIM ÇARŞAMBA sabit toplantı mekanımızda (O Ağacın Altı Cafe (http://www.earlyriders.net/showthread.php?t=1655)) 19:30 / 23:30 arası yapacağız.
Bu eğitimi daha önce alan ve bize tavsiye eden necdet abiye ilgisi ve yardımları için çok teşekkür ederim.
Bu eğitimin bedeli kişi başı 20 YTL dir. (1 yemek parası olan bu meblağ belki de hayatımızı kurtaracak !..)
Eğitim Detayı :
Öğrencilere İngiliz RoadCraft ( Motosiklet Yol Sanatı ) sistemini anlatan ve güvenli sürüş için esas temelleri tazeleyen dört saatlik Power Point sunumlu bir kurstur. Güvenlik, Vizyon, Pozisyon, Viraj, Fren, Sollama ve şehir içi sürüş bu interaktif kursun kapsadığı bazı noktalardır. Görsel presentasyonlarla ileri sürüş tekniklerinin resimlendiği bu kursta, katılımcıların soruları için de geniş bir alan verilmiştir.
Eğitmen:
Rahmi Barutçu : 1967 İstanbul doğumludur. Motosiklet eğitimine olan tutkusu sebebi ile 19 yıllık profesyonel işinden ayrılarak kendisini sadece Sürüş Teknikleri Eğitimlerini vermeye ve Türkiye’de bilinçli sürücü gelişimine adamıştır. Almanya’dan sertifikalı bir DVR - ADAC eğitmen eğitmeni, İngiltere’den sertifikalı bir CBT eğitmeni ve İngiliz IAM (Institute of Advance Motorists) derneği üyesi ve bu seviyede, Avrupa’daki 4 Yol Gözlem Sürüşü eğitmeninden birisidir. (CAT Trainer – Certified Advance Trainer)
Her sene çok sayıda öğrenci eğitmektedir ve Türkiye’de en iyi tanınan eğitmenlerdendir.
KESİN Katılımcı listesi : (Eğitim ücreti peşin alınacaktır)
1- Serdar
2- Halil
3- Yavuz
4- Bluesbirader
5- Tr@der
6- Azelia
7- Giray
8- Hakan
9- Deus ex Machina
10- altınnesil
11- kazdagli
12- xneslihanx
13- Nihat
14- ataper ID'n
15- Gürhan
16- Mili
17- Gökhan
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30 -
...
Yavuz
22-11-2006 3:28:59, 15:28
:plus1: :alkış:
necdet
22-11-2006 3:32:04, 15:32
serdar ellerine sağlık çok bilinçli ve detaylı bir topik açmışın ben bu eğitimi aldım
ve çok kaliteli eğitim olduğunu biliyorum bunu sizlerle paylaşmak istedim.
20ytl büyük bir para değil yarım depo benzin parası ama şuna inanıyorum bu eğitim birkaç kişinin hayatını kurtarabilir en başta benim gibi hızı seven arkadaşların:=) saygılar sevgiler
Nihat
22-11-2006 3:39:40, 15:39
Ben gelirim ama önce tarihin netleşmesi gerekiyor kesin bir şey söyleyebilmem için.
SERDAR
22-11-2006 3:41:42, 15:41
Ben gelirim ama önce tarihin netleşmesi gerekiyor kesin bir şey söyleyebilmem için.
Nihatcım, önümüzdeki hafta Çarşamba veya Perşembe olacak
BluesBirader
22-11-2006 3:52:15, 15:52
:plus1: :glasses10: :glasses10:
TR@DER
22-11-2006 4:31:29, 16:31
Serdar benı de yazarmısın kadro dolmadan yerımı kapayım:)
azelia
22-11-2006 4:40:24, 16:40
Rahmi Bey'le konustum simdi...
Egitimi kapsayan konuları ve yeni baslayan biri olarak bu egitimin bana faydası olup olmuyacağını sordum.
Egitimin; kask secimi, lastikler, motor secimi, sürüs teknikleri gibi baslangıc seviyesinde ve motosiklet ile ilgilenen, artcıların dahil katılım göstermesinin iyi olucagından bahsetti...
bende katılıyorum :plus1:
Giray
22-11-2006 4:46:18, 16:46
bende varım.
ama sertfika isterim.
necdet
22-11-2006 4:59:49, 16:59
giray kardeş senin sertfikanı ben vercem:=)
Giray
22-11-2006 5:02:16, 17:02
o olmaz, egitmenin sertifikası daha iyi olur diye düşünüyorum :D
Hakan
22-11-2006 5:43:59, 17:43
yaz abi Kamber bende sertifika isterim.
Jasmine
22-11-2006 6:43:44, 18:43
perşembe olursa katılabilirim diğer günler benim dersim var saat 21:00 de işten çıkıyorum ama tarih belli olursa iyi olur randevularımı ona göre ayarlarım birde teori olarak okuyarak sorup tartışarak da öğreniyoruz ama pratik eğitimi de verseler daha iyi olur pratik eğitimde verirse 100-200 ytl farketmez katılmayı çok isterim.
Deus ex Machina
22-11-2006 6:53:53, 18:53
ben de katılmak isterim ama seviye konusu önemli...mesela Reşat Abi'nin kitabını tekrar tekrar okuyorum kafamda soru uyandıkça, bu seminerin artısı nedir acaba?
bir de eğitimin VCD'sini alabilecekmiyiz yoksa orda görüp duyduklarımızla bitecek mi herşey?
teşekkürler
rahmi barutçu
22-11-2006 8:06:27, 20:06
Merhaba arkadaşlar,
Önce kendimi tanıtayım. Ben Rahmi Barutçu. Sitemde kendi tanıtımım için aynen şöye yazar :
Rahmi Barutçu “Lama” : 1967 İstanbul doğumludur. Motosiklet eğitimine olan tutkusu sebebi ile 19 yıllık profesyonel işinden ayrılarak kendisini sadece Sürüş Teknikleri Eğitimlerini vermeye ve Türkiye’de bilinçli sürücü gelişimine adamıştır. Almanya’dan sertifikalı bir DVR - ADAC eğitmen eğitmeni, İngiltere’den sertifikalı bir CBT eğitmeni ve İngiliz IAM (Institute of Advance Motorists) derneği üyesi ve bu seviyede, Avrupa’daki 4 Yol Gözlem Sürüşü eğitmeninden birisidir. ( CAT Trainer – Certified Advance Trainer )
Her sene çok sayıda öğrenci eğitmektedir ve Türkiye’de en iyi tanınan eğitmenlerdendir.
İkiteker, OMM, Womenriders, Supereva İstanbul, Supereva İzmir, Eskişehir Enduro kulübü , Bursa Enduro kulübü, Ağırabiler gurubu İstanbul-Bursa-Muğla, İstanbul Riders, Harley Davidson Türkiye , İstanbul ve Çanakkale Yunus Polis Emniyet Müdürlüğü 'nün , Villa Levent Sürücü Kursu eğitmenleri, Ankara Yamaha Sürüş Okulu Eğitmenleri ' nin eğitmeniyim.
Önümüzdeki Çarşamba akşamı (29.Kasım 06 ) , saat 19:30 - 23;30 arası Roadcraft Teori Eğitimi vereceğim. Yeri zaten biliyorsunuz
Bu eğitim, 1934 yılından bu yana, İngiliz motosikletli polis eğitim kitabı olarak günümüze kadar revize olarak gelen ve dünyadaki Güvenli Sürüş ile İleri Seviye Sürüş sistemlerinin atası sayılan bir eğitimdir. Teori eğitimi diğer eğitimlerin ilk şartıdır...
Hepinizin büyük bir ciddiyet ile bu eğitme katılacağını umuyorum.
Sevgili Serdar ve Necdet dostumun önayak olması ile, sizlere de bu değerli eğitimi verebileceğim.
Elbette bu Teori eğitimi, kendisinden sonraki ARA Kontrol ADAC eğitimi ve devamındaki Yol Sürüş Gözlem eğitimlerinin de ilk ayağıdır.
Devamında peşisıra diğer eğitimleri de gurup olarak organize edeceğiz. Merak etmeyiniz.
Daha detaylı bilgi edinmek isteyen dostlarımın www.lamatech.com sitesinin eğitim bölümünü incelemelirini rica edeceğim.
Tüm eğitimler Avrupa Standartında Akademik bilgi aktarımlarıdır. Ve sertifikasyon eğitimleridir.
Sizler ile tanışmak için sabırsızlanıyorum. Çarşambaya az kaldı.
Eğlenceli eğitimler ve motor sürüşlerinde görüşmek üzere..
Sevgilerimle
rahmi barutçu
22-11-2006 8:17:50, 20:17
Sevgili Deus ex machina dostum. Adınızı bilemedim kusura bakmayın.
Sevgili Reşat beyin kitabını okumanıza pek sevindim.
Tüm motosiklet eğitimini dünyasını bu kitap ile düşünmeniz konusunda size yardımcı olmak isterim.
Motosiklet Sürüş Teknikleri üzerine dünyada bir çok ekol vardır. Gerçek fizik kuralları, test ve tecrübe edilmiş bilgilerin aktarımına " Akademik Bilgi" denir.
Yukarıda yazdığım gibi, Roadcraft sistemi, dünyada bu işin kuran-ı Kerim i diye adlandırılabilecek ana sistem kitabıdır.
Eğitim içerisinde bu değerli kitabın satışını da yapacağız.
bu kitabın yayım haklarını 3 sene önce İngiliz Polis Sürüş Eğitim Enstitüsünden satın alıp, tercümesini ve edit işlerini yapıp (yaklaşık bir yıllık ciddi uğraş) basımını ve dağıtımını da yapıyoruz. ( OMM derneği.)
VCD vermeyeceğiz. Temel "SİSTEM" bilginizi, görsel prezantasyon, akabinde, kitap, akabinde ADAC Kontrol eğitimi ve YOL eğitimi ile desteklemek ana amacımızdır.
Eğitim, yüksek disiplin , ciddiyet ve istikrar isteyen, uzun bir prosesdir.
Bunun çok az da olsa bir kısmını size 4 saatlik Teori eğitiminde vereceğim. Gerisi için planlamalarımızı sonradan yapacağız.
Herhangi soru ve bildirimleriniz için beni aramaktan çekinmeyin. Cevap vermek için emrinizde olacağım. 0533/553.29.56
Sevgilerimle.
TR@DER
22-11-2006 8:18:41, 20:18
Rahmı Bey sıtemıze hosgeldınız onur verdınız..
Egıtım ıcın ben de adımı yazdırdım .. Forumu okuduysanız bazı soru ısaretlerını gormus olmalısınız.. Sızden rıcamız bu soruları kısaca cevaplamanızdır..?
Kısaca:
1-Sertıfıka verılecek mı?
2-Egıtım notları ve cd sı verılecek mı ya da bız orda cogaltabılecek mıyız?
3-Egıtımın sevıyesı nedır?
Bu sorulara kısa cevaplar verebılırsenız 20 kısılık katılım kontenjanını daha serı bır sekılde doldurabılecegımızı dusunuyorum
Sımdıden tesekkurler..
rahmi barutçu
22-11-2006 8:23:32, 20:23
Sevgili dostum,
kısaca cevap vermeye çalışayım...
1-Sertıfıka verılecek mı? = Evet katılım belgesi verilecek
2-Egıtım notları ve cd sı verılecek mı ya da bız orda cogaltabılecek mıyız?= eğitimin kitabı satılacak.15 ytl. ücreti OMM derneğine gidecek benimle bir ilgisi yok. Cd vs verlmeyecek. Not almanız için vesikalar verilecek.
3-Egıtımın sevıyesı nedır? = Avrupa'daki en üst seviye Sürüş Eğitimi Teorisi.
Sevgilerimle
necdet
22-11-2006 9:00:20, 21:00
rahmi bey hoşgeldiniz sitemize bende birşey söylemek isterdim daha benim almanyada doğduğumu burada çoğu bilmez ama şunu söylemek istiyorum bu
eğitimler avrupada ehliyet yaparkene veriliyor ama malesef türkiyede bu tür
seminarlar eğitimler ehliyet yaparkene verilmiyor körü körüne trafiğe salıyorlar
ve almanyada bu eğitimleri veren en başta adac geliyor saygı ve sevgilerle:)
Deus ex Machina
22-11-2006 9:12:57, 21:12
:okk:
ben de katılmak istiyorum sayın adminim...
SERDAR
22-11-2006 9:25:12, 21:25
Öncelikle Rahmi beye göstermiş olduğu ilgi için çok teşekkür ederim.
Bu akşam üzeri Rahmi beyle yaptığımız görüşme sonucunda eğitim gününü kararlaştırdık.
Eğitimi 29 KASIM ÇARŞAMBA sabit toplantı mekanımızda (O Ağacın Altı Cafe (http://www.earlyriders.net/showthread.php?t=1655)) 19:30 / 23:30 arası yapacağız.
Bu eğitimin bedeli kişi başı 20 YTL dir. Ayrıca Eğitimi organize edebilmemiz için katılımın en az 20 kişi olması gerekiyor.
Eğitim Detayı :
Öğrencilere İngiliz RoadCraft ( Motosiklet Yol Sanatı ) sistemini anlatan ve güvenli sürüş için esas temelleri tazeleyen dört saatlik Power Point sunumlu bir kurstur. Güvenlik, Vizyon, Pozisyon, Viraj, Fren, Sollama ve şehir içi sürüş bu interaktif kursun kapsadığı bazı noktalardır. Görsel presentasyonlarla ileri sürüş tekniklerinin resimlendiği bu kursta, katılımcıların soruları için de geniş bir alan verilmiştir.
KESİNKatılımcı listesi : (Eğitim ücreti peşin alınacaktır)
1- Serdar
2- Halil
3- Yavuz
4- Bluesbirader
5- Tr@der
6- Azelia
7- Giray
8- Hakan
9- Deus ex Machina
10- altınnesil
11- kazdagli
12- xneslihanx
13- Nihat
14- ataper ID'n
15-
16-
17-
18-
19-
20-
...
Rahmi beyin notu :
Eğitim içerisinde "Roadcraft Sistemi"nin kitap satışını da yapacağız. (15 ytl)
bu kitabın yayım haklarını 3 sene önce İngiliz Polis Sürüş Eğitim Enstitüsünden satın alıp, tercümesini ve edit işlerini yapıp 8 yaklaşık bir yıllık ciddi uğraş) basımını ve dağıtımını da yapıyoruz. ( OMM derneği.)
Herhangi soru ve bildirimleriniz için beni aramaktan çekinmeyin. Cevap vermek için emrinizde olacağım. 0533/553.29.56
Sevgilerimle.
BluesBirader
22-11-2006 9:38:06, 21:38
Yaw ben 19:30'a yetişemem???
altınnesil
22-11-2006 9:44:21, 21:44
Beni de listeye ekler misiniz?
''hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?''
''emaneti ehline veriniz.''
Jasmine
22-11-2006 10:21:31, 22:21
Rahmi bey sitemize hoşgeldiniz sizin gibi değerli bir üstad tan bu eğitimi almayı çok isterim salı ve perşembe harici günler bana işimden dolayı uymuyor ama yine de katılabilmek için elimden geleni yapmaya çalışacağım ve sizden ricam bizlere pratik sürüş eğitimlerinde de yardımcı olmanızdır. size uygun zamanlar için bunu da düşünürseniz çok sevinirim ve evet bende sertifika istiyorum ve bu konuda da en iyi seviye ye gelmek çok iyi bir sürücü olmak istiyorum. Şimdiden size ve vesile olan arkadaşlarımıza teşekkürler . Saygılar.
xneslihanx
22-11-2006 10:21:45, 22:21
ben de varım mecburen
çünki bu hafta sonu ilk defa trafiğe çıktım hafta sonu 250 km yol yaptım ve dönüş yoluna çıkmadan bir de kaza yaptım. bence çok basit bir hataydı ama motorum kötü durumda ben de bişey yok. ağaca kafadan girdim motorun ön tarafı dağılmış durumda.
keşke olmasaydı ama oldu. :icon_rolleyes:
kazdagli
22-11-2006 10:25:28, 22:25
böyle bir katkınıza teşekkür etmeyi bir fazife addedip o gün aranızda olmaktan keyif alacağım bir zahmeet benide kaydedermisiniz selamlar
Jasmine
22-11-2006 10:29:47, 22:29
Neslihan cığım çok geçmiş olsun evet kesinlikle eğitim şart hepimiz için .Ayrıca o ağacı da kim koymuş oraya Allah Allah ???
necdet
22-11-2006 10:41:26, 22:41
neslihan çok geçmiş olsun sende bişey olmadığına sevindim :)
rahmi barutçu
22-11-2006 10:50:54, 22:50
Neslihan hanım geçmiş olsun..
Siz iyi olun da.. Motor düzelir bir şekilde....
Kazasız günlerde görüşmek üzere...
BluesBirader
23-11-2006 8:45:48, 08:45
ben de varım mecburen
çünki bu hafta sonu ilk defa trafiğe çıktım hafta sonu 250 km yol yaptım ve dönüş yoluna çıkmadan bir de kaza yaptım. bence çok basit bir hataydı ama motorum kötü durumda ben de bişey yok. ağaca kafadan girdim motorun ön tarafı dağılmış durumda.
keşke olmasaydı ama oldu. :icon_rolleyes:
Geçmiş olsun... En büyük kazan bu olsun.
Sevgiler,
AA.
Nihat
23-11-2006 9:45:36, 09:45
Nihatcım, önümüzdeki hafta Çarşamba veya Perşembe olacak
Tarih kesinleştiğine göre yazabilirsin admin'im.
TR@DER
23-11-2006 9:59:23, 09:59
Rahmı bey den son bır rıcamız daha olsa.. egıtım kıtapcıgını 15 yerıne bıze 10 ar kagıda verse gelmısken egıtım kıtabını da almak ıstıyorum ben.. Ne dersınız rahmı bey bır yaklasım olur mu bu konuda:)
ataper ID'n
23-11-2006 10:32:21, 10:32
Beni de eklermisiniz...
SERDAR
23-11-2006 1:47:09, 13:47
TEORİ EĞİTİMİ
Arkadaşlar, bu eğitimin bize günlük hayatımızda çok faydalı olacağına inanıyorum. Eğitimi organize edebilmemiz için katılımın en az 20 kişi olması gerekiyor.
Bu eğitimin bedeli kişi başı 20 YTL dir. (1 yemek parası olan bu meblağ belki de hayatımızı kurtaracak !..)
Eğitim Detayı :
Eğitmen:
Rahmi Barutçu : 1967 İstanbul doğumludur. Motosiklet eğitimine olan tutkusu sebebi ile 19 yıllık profesyonel işinden ayrılarak kendisini sadece Sürüş Teknikleri Eğitimlerini vermeye ve Türkiye’de bilinçli sürücü gelişimine adamıştır. Almanya’dan sertifikalı bir DVR - ADAC eğitmen eğitmeni, İngiltere’den sertifikalı bir CBT eğitmeni ve İngiliz IAM (Institute of Advance Motorists) derneği üyesi ve bu seviyede, Avrupa’daki 4 Yol Gözlem Sürüşü eğitmeninden birisidir. (CAT Trainer – Certified Advance Trainer)
1- Serdar
2- Halil
3- Yavuz
4- Bluesbirader
5- Tr@der
6- Azelia
7- Giray
8- Hakan
9- Deus ex Machina
10- altınnesil
11- kazdagli
12- xneslihanx
13- Nihat
14- ataper ID'n
15- Gürhan
16-
17-
18-
19-
20-
...
BluesBirader
23-11-2006 2:22:12, 14:22
Serdar'ım yaz adminim, gurhan da geliyor
isterse gelmesin :smiles_16:
Mili
23-11-2006 3:46:46, 15:46
adminimm bende gelcem benide yazz
rahmi barutçu
23-11-2006 4:38:29, 16:38
Rahmı bey den son bır rıcamız daha olsa.. egıtım kıtapcıgını 15 yerıne bıze 10 ar kagıda verse gelmısken egıtım kıtabını da almak ıstıyorum ben.. Ne dersınız rahmı bey bır yaklasım olur mu bu konuda:)
sevgili dostum. Kitap ücreti bana gelmiyor. OMM derneğinin satış fiyatıdır ve dernek kasasına gitmektedir. İndirim yapma yetkim yoktur. Olsaydı da yardımcı olabilseydim..
Ortalama bir kaskın fiyatının yanında 15 ytl bu kadar çok bilgi içeren bir kitap için çok değil bence.. Orijinal kitabın İngiltere ücreti 11.99 Pound dur. ( Yaklaşık 34 ytl )http://www.iam.org.uk/eshop/bookshop/policebiker.htm
Sevgilerimle
delipoyraz
23-11-2006 5:11:49, 17:11
Ortalama bir kaskın fiyatının yanında 15 ytl bu kadar çok bilgi içeren bir kitap için çok değil bence..
Bencede sence :) :) :) :)
sanırım eğitime katılamam geç saatlerde bitiyor ve bu benim için imkansız , bazı arkadaşlarca bilinen malum sebepten (2 yaşındaki canavar) ama bahsettiğiniz eğitim kitabı orada olacaksa almak için uğrarım en azından... Kitap gelecek mi?
serkan79
23-11-2006 5:21:00, 17:21
bende gelmek isterim ancak salı günü saat 19:30 da işten cıktım saat 22:00 de mekana geldim trafik o gün yogun olmazsa yetişebilirsem gelirim
necdet
23-11-2006 5:58:51, 17:58
bende gelmek isterim ancak salı günü saat 19:30 da işten cıktım saat 22:00 de mekana geldim trafik o gün yogun olmazsa yetişebilirsem gelirim
sen gel tabi senin ihtiyacın var bizimde trafiğe güvenli çıkma hakkımız var:))
rahmi barutçu
23-11-2006 6:40:09, 18:40
Merhaba,
Teori eğitimin kitabı olan Roadcraft Police Rider's Book, Türkçesi ile Motosiklet Yol Sanatı eğitim esnasında satın alınabilecek. Yetmemesi durumunda isim listesi hazırlanıp, kargo ile teslim edilecek.
Hemen isteyen arkadaşlar bana özelden mail atarlar ise kargo edebilirim.
Sahibi olmadığım kitabın pazarlamasını yapar gibi oldu ama başka nasıl anlatılır bilmiyorum... :)
mail adresim: rahmi@lamatech.com
sevgilerimle
Gökhan
23-11-2006 8:14:50, 20:14
adminim beni de yaz listeye kaçmayacak bir eğitim
TR@DER
23-11-2006 11:05:32, 23:05
sevgili dostum. Kitap ücreti bana gelmiyor. OMM derneğinin satış fiyatıdır ve dernek kasasına gitmektedir. İndirim yapma yetkim yoktur. Olsaydı da yardımcı olabilseydim..
Ortalama bir kaskın fiyatının yanında 15 ytl bu kadar çok bilgi içeren bir kitap için çok değil bence.. Orijinal kitabın İngiltere ücreti 11.99 Pound dur. ( Yaklaşık 34 ytl )http://www.iam.org.uk/eshop/bookshop/policebiker.htm
Sevgilerimle
Sayın Hocam ben kopya cogaltım sanmıstım. Yoksa orjınal bır kıtap ıcın tabı kı fıyat normal. Selamlar
SERDAR
25-11-2006 3:08:45, 15:08
TEORİ EĞİTİMİ
Eğitim Detayı :
Eğitmen:
1- Serdar
2- Halil
3- Yavuz
4- Bluesbirader
5- Tr@der
6- Azelia
7- Giray
8- Hakan
9- Deus ex Machina
10- altınnesil
11- kazdagli
12- xneslihanx
13- Nihat
14- ataper ID'n
15- Gürhan
16- Mili
17- Gökhan
18-
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
26-
27-
28-
29-
30 -
...
Calia
25-11-2006 7:22:02, 19:22
Bende geliyorum... listeye eklerseniz sevinirim.. :)
Deus ex Machina
26-11-2006 11:15:18, 11:15
koskoca sitede kendinde eksiklik hisseden 18 kişi mi var:icon_alkiis:
necdet
26-11-2006 1:04:35, 13:04
sana katılıyorum ya arkadaşlar kendi hayatına değer vermiyor yada ben zaten çok
iyi motorcuyum düşüncesinde???
TR@DER
26-11-2006 11:24:52, 23:24
Arkadaslar ozel bır durumu belırtmek ıstıyorum..
Carsamba aksamına bır ısım cıktı..
Egıtım carsamba aksamı olursa ve işimi iptal edemezsem egıtıme sahsen katılamayacagım .
Ancak bır sekılde bır arkadası kendı yerıme gonderecegım gonderemezsem de katılım ucretını ve kıtap parasını odemek suretıyle egıtımın yapılması yonunde ırademı surduruyorum..
Selamlar....
Jasmine
27-11-2006 12:27:02, 00:27
değil tabii ki ama iş durumu zorluyor mesela ben salı perşembe hariç hergün dersim var ve 20:30 da bitiyor 21:00 gibi işten çıkıyorum oraya gelmem saat 10:00 ama ben yine de elimden geleni yapmaya çalışacağım ancak son gün belli olur dersimi ne yapacağıma bi formül bulmam lazım :( inşallah gelebilirim
SERDAR
28-11-2006 9:41:07, 09:41
TEORİ EĞİTİMİ
Eğitim Detayı :
Eğitmen:
1- Serdar
2- Halil
3- Yavuz
4- Bluesbirader
5- Tr@der
6- Azelia
7- Giray
8- Hakan
9- Deus ex Machina
10- altınnesil
11- kazdagli
12- xneslihanx
13- Nihat
14- ataper ID'n
15- Gürhan
16- Mili
17- Gökhan
18- Calia
19-
20-
21-
22-
23-
24-
25-
Listeye adlarını yazdıran arkadaşlar eğitime katılsalarda katılmasalarda 20 YTL eğitim ücretini ödemek zorundadırlar !!!
Bu zorunluluk 20 kişi altında eğitimin iptal olması olasılığını kaldırmak için getirilmiştir.
Bilginize
SuSpect
28-11-2006 9:53:21, 09:53
Ben malesef haftaiçi toplantılarına işdeki yorgunluk sebebi ile katılamıyorum. Yaz gelince günler uzayınca katılım gösterecem.
Herkese iyi eğitimler, eğitim şart, cunku hayat kurtarır.
Yavuz
28-11-2006 10:08:38, 10:08
motorda akrobasi dersi felan olsa daha çok katılım olucak neden bu kadar az eğitime katılım var anlamış değilim inanın şaşkınlığımı sizinle paylaşmak için yazıyorum şikayet değil içimden geçeni söyledim.
birde aramıza yeni katılan arkadaşlar grup süreşlerini yaz gelmeden teorik olarak bilgilenmelinde fayda olduğu kanısındayım çok iyi bir motorcu olabiliriz ama grup sürüşüne dikkat etmemiz gerektiğini ve kurallarını unutmamak adına hatırlamakta fayda olduğu kanısındayım.bir başkasının hayatını tehlikeye atmaya hakkımız yok.
lütfen arkadaşlar katılımı maksimum seviyede tutalım.
azelia
28-11-2006 11:42:28, 11:42
eger yarına kadar 20 kisi olmazsak elimize fırsat gecmisken, bu isin egitmini almıs böyle önemli bi kisiden böyle önemli bir egitimin iptal edilmemesi icin adını yazdıran 18 kisinin 20 kisi parasını bölüsüp ödenmesini teklif ediyorum??
BluesBirader
28-11-2006 1:36:17, 13:36
eger yarına kadar 20 kisi olmazsak elimize fırsat gecmisken, bu isin egitmini almıs böyle önemli bi kisiden böyle önemli bir egitimin iptal edilmemesi icin adını yazdıran 18 kisinin 20 kisi parasını bölüsüp ödenmesini teklif ediyorum??
kabul :plus1:
TR@DER
28-11-2006 3:10:25, 15:10
Bu egıtım yarın kesın olarak yapılacak mı arkadaslar.. Eger % 100 yapılacaksa ben otekı programımı ıptal pahasına gelmek ıstıyorum.. ( gelemezsem de katılım parasını verecegımı daha once belırtmıstım) Yanı 10 kısı de gelse 20 kısı parasını verecek ve bu egıtımı alacak mı? Serdar bu konuda bır acıklama yaparsan cok sevınecegım
Selamlar
SERDAR
28-11-2006 3:40:00, 15:40
Bu egıtım yarın kesın olarak yapılacak mı arkadaslar.. Eger % 100 yapılacaksa ben otekı programımı ıptal pahasına gelmek ıstıyorum.. ( gelemezsem de katılım parasını verecegımı daha once belırtmıstım) Yanı 10 kısı de gelse 20 kısı parasını verecek ve bu egıtımı alacak mı? Serdar bu konuda bır acıklama yaparsan cok sevınecegım
Selamlar
Muratcım,
Eğitim kesinlikle yapılacak... En az 20 kişi barajını bi şekilde çözeceğiz..
Mekanı belki değiştiririz...
Bu akşamki toplantımızda paraları toplayacağım... sanırım 20 kişiyi bu akşam zorlada olsa denkleştiririz gibi geliyor bana...
Pikniğe, sinemaya, kahvaltıya gösterilen ilginin böyle bir eğitime gösterilmemesi ÇOK ÜZÜCÜ... Anlaşılan hepimiz çok iyi motorcuyuz. Hatta eğitmen bile olabiliriz (!) Ki bu eğitimi bize verecek olan kişi eğitmen eğitmenidir !!! Daha ne diyebilirim ki..
TR@DER
28-11-2006 4:41:03, 16:41
Muratcım,
Eğitim kesinlikle yapılacak... En az 20 kişi barajını bi şekilde çözeceğiz..
Mekanı belki değiştiririz...
Bu akşamki toplantımızda paraları toplayacağım... sanırım 20 kişiyi bu akşam zorlada olsa denkleştiririz gibi geliyor bana...
Pikniğe, sinemaya, kahvaltıya gösterilen ilginin böyle bir eğitime gösterilmemesi ÇOK ÜZÜCÜ... Anlaşılan hepimiz çok iyi motorcuyuz. Hatta eğitmen bile olabiliriz (!) Ki bu eğitimi bize verecek olan kişi eğitmen eğitmenidir !!! Daha ne diyebilirim ki..
Tamam Serdar o zaman ben programı erteleyıp gelecem arkadas.. Baska seylere her zaman vakıt bulunur egıtım her zaman olmuyor haklısın.. Aksam gorusmek uzere..
Selamlar
altınnesil
28-11-2006 5:32:16, 17:32
Serdar arkadaşım.Bu akşam toplantıya gelemeyeceğim için parayı yarın vermem mümkün mü?Cevabın hayır ise;iş çıkışım kaç olursa olsun uğrar,elden teslim ederim.Sevgilerimle...
Gökhan
28-11-2006 5:35:28, 17:35
toplantı aralarında dansöz oynayacak diyelim belki de katılı artar!!!!!!!?????!?!?!?!?!?!?!?!?
ilgini az olması gerçekten çok üzücü
SERDAR
28-11-2006 5:36:54, 17:36
Serdar arkadaşım.Bu akşam toplantıya gelemeyeceğim için parayı yarın vermem mümkün mü?Cevabın hayır ise;iş çıkışım kaç olursa olsun uğrar,elden teslim ederim.Sevgilerimle...
Hocam önemli değil, geldiğinizde verirsiniz... Ben halihazırda görüştüklerimden toplarım diye düşünmüştüm...
Yarın görüşmek üzere
Saygılar
kazdagli
28-11-2006 7:36:50, 19:36
sevgili serdar yarın hayati bir şey olmazsa muhakkak orada olacağım ve tuzla , pendik tarafından gelen olursa arabayla geleceğim için arkadaşlarıda alabilirim benimle irtibat kurarlarsa sevinirim size ulaşamadığım için ücretimi orada vermek mecburiyetindeyim eksik katılım olursa kalan farkı konusunda ne gerekirse yaparım selamlar murat azak 0532 322 63 58
rahmi barutçu
28-11-2006 8:14:35, 20:14
Selam arkadaşlar,
Yarın akşam olacak eğitme gelecek arkadaşlara minik bir uyarım olacak.
Lütfen saat 19:30 u geçirmemeye çok özen gösterelim. Zira toparlanmak, form doldurmak, zaten zaman alacak. Geç başlarsak geç bitecek. Sabah yine işe gidilecek...
Görüşmek üzere...
Sevgileimle
Calia
29-11-2006 1:08:32, 13:08
Yerde bir değişiklik var mı? Dün akşam ki toplantıda yer konusunda değişiklik olabilir denmişti...???
HALUKBOYRAZ
29-11-2006 3:27:40, 15:27
Benide yaz serdarcım
Gerçi benim bilgim yeterli ama bakalım Rahmi arkadaşımız ne anlatacak
şaka şaka tabiki motor sürüşleri hakkında ne kadar bilgimiz olursa o kadar kazasız
ve belasız yaşarız bende muhakkak geliyorum
SERDAR
29-11-2006 4:08:51, 16:08
-------------------------------------------------------------------
TEORİ EĞİTİMİ
Eğitim Detayı :
Eğitmen:
KESİN Katılımcı listesi :
Ödeme yapanlar / Eğitim öncesi yapacaklar
1- Serdar
2- Halil
3- Yavuz
4- Bluesbirader
5- Tr@der
6- Azelia
7- Giray
8- Hakan
9- Deus ex Machina
10- altınnesil
11- kazdagli
12- xneslihanx
13- Nihat
14- ataper ID'n
15- Gürhan
16- Mili (gelmeme ihtimali var)
17- Gökhan
18- Calia
19- Calia arkadaşı
20- Serkan79 (gelmeme ihtimali var)
21- Jasmine (gelmeme ihtimali var)
22- HalukBOYRAZ
23-
24-
25-
...
Jasmine
29-11-2006 5:19:26, 17:19
benim hala net değil yaa off saat 19:00 gibi netleşir içim gidiyor umarım gelebilirim.
BluesBirader
29-11-2006 5:25:49, 17:25
Ben geç kalacam, mutlaka gelecem, ama geç kalacam. Gürhan'ım Recruiter'ım vekalet edecek, yerime ahiret soruları soracak. Ben gelene kadar iyi öğretin kardeşime, motosiklete binmeyi :)
Hakan
30-11-2006 1:00:54, 01:00
Key,fli ve bir o kadar eğitici oldu. Düşünen ve tertipleyen Serdar arkadaşımıza bir şey bilmediğimizi öğreten ve Rahmi Barutçu'ya teşekkürler ederim. Faydalı bir seminer oldu akabinde pratik sürüş eğitimine katılmaya karar verdim. Gelemeyen arkadaşlarım fırsatını yakalayınca bu teori eğitimini hemen alsınlar farkı hemen anlayacaklarına inanıyorum. Baki selamlar..
altınnesil
30-11-2006 1:09:25, 01:09
Arkadaşlar sağolun.Faydalı bir eğitim oldu.Sizinle vedalaşamadan ayrılmak zorunda kaldım.Kusura bakmayın.Bizim kız ben eve gelmeden uyuyamıyor.Toplantı biraz uzadığı için biter bitmez çıktım.Serdar arkadaşımıza teşekkürler.Ayrıca hepinizi tanıdığıma memnun oldum.Sevgili Serdar arkadaşım,başkaca bir borcumuz var ise belirt,bilahare ödeyelim.Tekrar teşekkür eder,hayırlı geceler dilerim.
Giray
30-11-2006 1:28:11, 01:28
muhteşem bir eğitim oldu.
emeği geçen herkeze teşekkürlerimi sunarım.
ADAC eğitimine kesin katılıyorum.
Bu hafta sonu hava yağmursuz olacağı için bu hafta sonumu bu iş için ayıracağım.
Wakeup ertuğrul da gelirim diye belirtti!
TR@DER
30-11-2006 8:13:29, 08:13
Çok güzel bir eğitim oldu..Kafamdaki basma kalıp bilgilerin bazılarının ne kadar yanlış oldugunu öğrendim. Faydalı oldu..Umarın çıkıp gitmek zorunda kaldıgım için son dakikalarda çok şey kaçırmamışımdır..20 ytl nin satın alamayacağı hayati şeyler öğrendiğimi düşünüyorum..
Serdara organizasyon için teşekkür ederim .walla çok güzel oldu saolasın..Bu eğitimlerin devamını bekliyoruz..
Rahmi Hocayada teşekkürlerimi sunuyorum .İnşallah kitabı da en kısa zamanda okuyacağım..Pratik eğitimlere de katılmak isterim.Size özel mesaj attım..
Selamlar..
Yavuz
30-11-2006 8:57:44, 08:57
bu seminerin çok eğitici ve düşündürücü olduğu malum ortada hem eğlendik güldük (murat sayesinde özellikle) en önemliside o delice sevdiğimiz motorumuzu kulakdan dolma bilgilerle kullandıklarımızı burda bir eğitmen tarafında öğretilenle değiştirdik.milimetrik hatarın bize çok şeyi kaybetmemize neden olacağını öğrenmek hoş olsa gerek.adak eğitiminde görüşmek üzerine.:okk:
azelia
30-11-2006 9:27:36, 09:27
dün ki egitim benim icin ilkti..bu yüzden sanırım en cok bana faydası oldu...ama anlatılanlardan sonra acaba ben bu isi yapabilir miyim die ciddi ciddi düsünmeye besladım bi kez daha sorguladım kendimi...
organizasyonu düzenleyen Serdar'a ve bilgilerini bizimle paylasan Sevgili Rahmi Barutcu'ya tesekkür ederim...ben de egitime devam etmeyi planlıyorum...
aybiketa
30-11-2006 9:28:02, 09:28
Eğitime katılanlar, katılamayanlara anlatacaklar değil mi ???
azelia
30-11-2006 9:33:38, 09:33
20 milyon lütfen....:)) :)) :))
saka saka...egitimi kapsayan 15 milyona bi kitap var..Serdar sanırım 6 kopya aldı..isteyen olursa die...ama tabi ki anlatmaya calısırızz aybikecim...:love10:
gurhan
30-11-2006 9:47:41, 09:47
Verimli bir eğitimdi..
Şöyle bir pilot örneği vardır psikolojide;
Eski model uçak kullanan deneyimli bir pilot yeni bir modele geçince bocalar,
İngiltere'de trafiğe çıkan Türk şöför gibi..
Fakat uçak kullanmaya direk yeni modelde başlayan pilot..
Veya araba kullanmayı İngiltere'de öğrenen şöför,
diğeri kadar bocalamaz..
Açıkçası kendimde öyle bir şans görüyorum,
İşe doğru bilgiye başlamak önemli...
Eğitime katılanlar, katılamayanlara anlatacaklar değil mi ???
Anlatılmaz, yaşanır..
:icon_geek:
Organize edenlere ve Rahmi Hoca'ya sonsuz teşekkürler..
HALİL
30-11-2006 10:42:38, 10:42
Öncelikle Serdar Kankama böyle bir organizasyon için çok teşekkür ederim, gayet eğlenceli geçen bir eğitim oldu, ama motordannerdeyse soğuyacak hale geldim :) Bugune kadar hiçbişey bilmediğimi anladım bildiklerim kadarıyla motor kullanmışım ona hayret ettim, gelmeyen arkadaşlar gerçekten çokşey kaçırdınız, bu tarz eğitimlerin devamı dileğiyle...
Nihat
30-11-2006 11:09:42, 11:09
Dün gece orada olduğum için çok şanslıyım. Rahmi Barutçu her ne kadar ısrarla 'size zaten bildiğiniz şeyleri anlatıyorum' dese de ölene kadar farkına bile varamayacağımız şeyleri de gösterdi.
aybiketa
30-11-2006 11:13:13, 11:13
Meraktan çatlamak üzereyim
Calia
30-11-2006 11:19:09, 11:19
Çok güzel ve faydalı bir organizasyondu... Teşekkür ederim...
SERDAR
30-11-2006 11:32:26, 11:32
Öncelikle, göstermiş olduğu ilgiye, doğru bildiklerimiz bazı şeylerin hayatımıza mal olabileceğini, çok küçük detaylara dikkat ederek kaza yapma riskimizi en aza indirebileceğimizi bu kadar açık ve net son derece akıcı bir anlatımıyla kısa zamanda verdiği bilgiler için Rahmi BARUTÇU hocaya çok teşekkür ederim.
Hocamızın söylediğiniz gibi bu teori eğitimini 6 ayda 1 almak gerekiyor. Ayrıca ADAC eğitimi için kendisiyle en kısa sürede irtibata geçip detaylı bilgiyi sizlere ulaştırıcam.
Katılım gösteren tüm arkadaşlara önce kendilerine sonra başka sürücülere değer verdikleri için teşekkür ederim.. Özel sebeplerden dolayı katılamayan arkadaşlar oldu. Bu eğitim serisine devam edeceğimiz için sonra katılım fırsatı bulabileceklerini hatırlatayım.
Eğitim sonrası aldığımız kitapta anlatılanların çok çok fazlasını içeriyor.
Kesinlikle alıp okumanız gereken bir kitap.
Kitap talepleriniz için lütfen bana Özel Mesaj (http://www.earlyriders.net/private.php?do=newpm&u=1) atınız.. Kitap bedeli 15 ytl.
http://img179.imageshack.us/img179/9959/motosikletyolsanatitq4.jpg
rahmi barutçu
30-11-2006 12:05:29, 12:05
Sevgili Serdar, uğraşların ve çaban için çok teşekkür ederim.
Son derece keyifli bir eğitim oldu. Arkadaşlarıma saat 23:00 de biter demiştim ama o kadar katlımcı oldular ki 24:00 e kadar uzadı...
Son zamanlarda bu kadar keyifli bir eğitim yapmamıştım...
Gelenlere, ilgi gösterenlere, benim düşük çenemi sıkılmadan dinleyenlere çok çok teşekkür ederim.
Ölmünüze sebep olacak o "1" hatayı yapmamayı öğretebildimse ne mutlu bana....
ADAC kontrol eğitiminde görülmek üzere...
Sevgilerimle
TR@DER
30-11-2006 12:08:04, 12:08
Akşam sigara molasında konuşurken de belirtmiştim.
Maalesef hepimiz bir şekilde daha iyi motor hangisi ne yapsak da motoru değiştirsek derdindeyiz. Guvenli sürüş diyoruz ama guvenli sürüşü sadece korumalı sürüşle karıştırıyoruz. Korumalı olduk mu tamam arkadaş dıyoruz.Ben en azından kendi adıma konusuyorum..
Bu yuzden bu eğitim konusu iyi oldu.Eğitimi bizim dışımızda işi bilen bir hocanın vermesi de iyi oldu. Ciddiyet getirdi olaya.. İyi bilen arkadaşlar bilgilerini tazeledi.
Bilmeyenler de önemli trikleri öğrendiler.. Katılımcı arkadaşların hiç birinin sıkılmadığını düşünüyorum..Belki arada bir biz de motor muhabbetini azaltıp sürüş tekniklerimiz üzerine sohbet etmeliyiz..
Ben akşam sayamadım gerçi ama katılım bence yeterince fazla değildi diye düşünmüştüm bir ara. Ben sahsen en az 50 kısı basvurur dıye dusunmustum ılk topıc acıldıgında.. Sonradan da çok fazla kişi de eğitimin ciddiyetini bozabilir diye düşündüm. Bilemiyorum belki de bu eğitimlerde en az değil de en fazla kotası uygulamak (fiyatı yükseltmek pahasına) dogru olabilir. Bırde egıtımlerı akşam yerıne gunduz kusagına tasıyabılsek cok guzel olurdu. Gece eve gec kalma stresı ınsanı huzursuz yapıyor bıraz...
ADAC eğitimini hemen değil de bir kac hafta sonrasına ayarlayabilirsek benim açımdan daha iyi olacak...
Tekrar Tesekkurler...
aybiketa
30-11-2006 12:44:32, 12:44
ADAC eğitimi nedir ???
Ne zamandır ???
SERDAR
30-11-2006 12:51:39, 12:51
ADAC eğitimi nedir ???
Ne zamandır ???
Aybike, detaylı bilgiyi (zaman, mekan, maliyet) en kısa sürede vereceğim.
Aşağıda Rahmi BARUTÇU hocanın verdiği eğitim tanımını bulabilirsin.
http://www.lamatech.com/egitim/images/adac.gif
LAMATECH-ARA Kontrol - ADAC
ADAC-DVR. Eğitimi - Allgemeine Deutsche Automobil-Club www.adac.de (http://www.adac.de/)
Motosikletin kontrolünü arttırmak ve sürücülerin acil durumda manevra kabiliyetlerini geliştirmek üzere hazırlanmış ADAC-DVR (Almanya) eğitim sistemi günümüzde, “Avrupa’nın en iyi eğitim sistemi” olarak tanınmıştır. LAMATECH eğitmenimiz bu zor sınavı da geçerek, Avrupa standartlarında “Eğitmen Eğitmeni” brövesini almışdır.
Motosikleti kontrol etme sanatı üzerinde yoğunlaşan ideal bir kurs. Bu kurs LAMATECH Hazırlık kursunu başarıyla geçmiş sürücülerin ilerlemesi veya kendilerini yetkin ve güvenli sürüşe adamış sürücülerin İleri Sürüş kursuna hazırlığı için kullanılabilir. Kursun içereriği: Motosikletin günlük ve haftalık kontrolü, düşük hızda aracın stabilizasyonu, direksiyon ve yoldan çıkma, frenleme ve acil durumda frenleme, frenleme ve yoldan çıkma, vitesler ve ilk yardım kuralları, viraj alma. Yüksek standartta emniyetle, öğrencilerin anlama serviyesine göre adapte edilmiş bu ADAC-DVR programı, LAMATECH - YOL eğitimi için yeterlilik testi niteliğindedir. Öğrenciler, ancak bu eğitimden tam başarı ile geçmesi durumunda, yol eğitimine katılabileceklerdir.
Süre: 08:30 tan 17:30 a dek. Sekiz saat, bir gün
Zorunlu: Tam korumalı kıyafet, kask, eldiven ve çizmeler.
Servis: Lokasyonda yemek olanakları ( ekstra )
SRA (Güvenli Sürüş Alanı): Kurtköy Autodrom (Pendik’ten çıkış) www.auto-drom.com (http://www.auto-drom.com/)
Gruplar: Her eğitmene maksimum on öğrenci (Özel ders sağlanır)
Sertifika: Katılım Sertifikası
Ücret: Bireysel 300 YTL. , Karışık grup (Min.4 kişi) 140 YTL. (Kişi başı)
aybiketa
30-11-2006 1:46:10, 13:46
Teşekkürler :love10:
Bu eğitim kaçmaz !
Rölanti
30-11-2006 1:49:21, 13:49
İnanın çok pişmanım gelemediğim için fakat elimde değil, işlerimin yoğunluğundan kimseyle tanışma fırsatı bile bulamadım henüz eğitimi alanları da çok kıskandım açıkçası bi dahaki toplantıda umarım birçoğunuzla tanışırım.
rahmi barutçu
30-11-2006 2:26:51, 14:26
Sevgili Murat,
Tüm eğitimlerde minimum ve maksimum katılım limitleri vardır.
Teori 20-50 kişi
ADAC 5-16 kişi
YOL sürüş 5-8 kişi
Sitemde bunlar zaten bildirilmiştir.
Dediğin gibi, zaten 50 nin üzerine çıkacağımızı tahmin etmediğim için maksimum limit yazılmadı. Gerek de olmadı...İnşallah olur da o zaman gerekeni düşünürüz.
Sevgilerimle
Yavuz
30-11-2006 2:54:06, 14:54
iş yerim karaköyde iyiki,papa gelmiş hiç iş yok yolları kestiler burası felç terk edilmiş şehir gibi ıssız.bu boşlukta aldığım kitabın(motosiklet yol sanatı)yarısını okudum.:)
Jasmine
30-11-2006 3:18:45, 15:18
çok güzel ve verimli bir eğitimdi savgili Rahmi hocamızın bu işe ne denli gönül verdiği anlatımındaki akıcılığı ve pozitifliği ile bizlere fayda yaratmayı sağlamasından açıkça anlaşılıyor zaten.Ve bu eğitimin her aşamasına katılmayı gönülden arzu ediyorum öğrenmek gibi zevk veren başka birşey yok hele ki bu gönül verdiğimiz motosiklet tutkusu hakkında ise. Ben dün akşam motosikletime sanki daha bir bağlandım.Bu güzel eğitimi bizlere sağlayan sevgili Serdar a ve bilgisi ile ile bizleri aydınlatan Rahmi Barutçu hocamıza tekrar teşekürler iyi ki de katılabilmişim .
altınnesil
30-11-2006 6:56:42, 18:56
Sevgili jasmine,ben de ders başlar başlamaz motordan vazgeçme eğilimindeydim.Ama ders ilerledikçe ve sizlerle de molalarda konuşunca devam etmem konusunda ( hatta motoru büyütme konusunda da ) kendi kendime karar verdim.
necdet
01-12-2006 12:12:57, 00:12
herkesin memnun kalmasına en çok ben sevindim:)
rahmi barutçu
01-12-2006 1:39:47, 01:39
Sanırım herkesin memnun kalmasına ben de pek sevindim....
Aklınıza sağlık arkadaşlar
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2010
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.